Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 12. 9. 2018.

| Sport

Niške teniserke šampionke, teniseri vicešampioni Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Tenis ekipno prvenstvo Srbije
Šampionke i vicešampioni; foto: Teniska akademija Živković

Ekipno prvenstvo Srbije za tenisere i teniserke do 14 godina proteklo je veoma uspešno za timove iz Niša - devojčice iz Teniske akademije Živković postale su šampionke, dok je njihovim klupskim drugovima zbog set-razlike izmakla titula državnog prvaka.

Na turniru održanom u Čačku niške teniserke su u finalu sa maksimalnih 3:0 savladale klub Dril iz Beograda. Dečaci su, sa druge strane, u finalu odigrali nerešeno (2:2), ali je titula ipak otišla u ruke njihovih rivala - Teniskog kluba Stari grad iz Šapca.

U ukupnom plasmanu, naglasio je predsednik niškog kluba Nikola Živković, najbolji na turniru bio je upravo njegov klub.

Šteta što nam je izmakla titula i kod juniora, jer bi bila zaslužena. Podjednako čestitam našim teniserima i teniserkama, ali i ostalim timovima koji su igrali završnicu prvenstva. Mi ćemo titulu šampiona i vicešampiona države proslaviti, a onda nastavljamo sa pripremama za turnire koji nam predstoje - priča Živković.

U timu ekipnog prvaka Srbije bile su Natalija Nikolić, Mina Milosavljević i kapiten Emilija Zdravković, a širi sastav tima činile su i Sara Milosavljević, Maša Mitić, Anja Stanković i Anastasija Stoiljković.

Muški tim Teniske akademije Živković činili su kapiten Stefan Skobelev, Mateja Milošević i Nikola Jović, a u širem sastavu bili su i Maksim Mitrović, Aleksa Vučković i Đorđe Veljković, dok su timove predvodili treneri Aleksandar Đorđević i Bojan Crnalić.

Inače, ovo nije bio jedini uspeh tenisera i teniserki iz TAŽ-a, pošto su na Otvorenom prvenstvu Niša njihovi članovi "pokupili" gotovo sva odličja: Skobelev je postao šampion, drugo mesto otišlo je Cvetanoviću, a treće su podelili Milošević i Ivanović. U ženskoj konkurenciji druga je bila Natalija Nikolić, a treće Anastasija Stojiljković i Jovana Nikolić.

Njihov mlađi klupski drug Nikola Jović osvojio je Otvoreno prvenstvo Niša do 12 godina, a srebro na turniru prve kategorije na terenima TK Crvena Zvezda u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    15:44 // 12. 9. 2018.

    Sve čestitke

  • Miroslav Stankovic

    14:38 // 12. 9. 2018.

    Miroslav i Ankica
    Bravo za Niš i TAŽ. Ovo je dokaz da se najbolji tenis igra ne u Beogradu već u Nišu. Samo, interesuje me, da li o ovom uspehu može da se izjasni Grad.
    To bi mnogo značilo, kako bi se ovoj deci pomoglo da , poput beogradske, idu na turnire u inostranstvo, a ne da dozvole, kao što je sada slučaj da im roditelji izdvajaju ''od usta'' ,kako bi otišli do Sofije ili Skoplja!

    • Murdza

      22:57 // 12. 9. 2018.

      roditelji koji "odvajaju od usta" da bi poslali decu na neki "turnir" su isti kao i oni koji decu posalju u zvezde granda...
      odakle vam uopste ideja da bi grad (tj. vasi sugradjani) trebalo da placa nekom zato sto ima fiks ideju da ce mu dete sutra biti "Nole"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: