Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 23. 2. 2023.

| Sport

Niški KMF Akademac odustao od prvenstva zbog finansijskih problema

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Njuzovci će se oprobati u malom fudbalu sa migrantima
Jedan od najstarijih klubova u Srbiji odustaje od takmičenja; Ilustracija; foto: Vanja Keser/ JV

Nedostatak novca glavni je razlog da na samo nedelju dana od nastavka prvenstva Treće futsal lige Istok niški klub Akademac odustane od daljeg učešća u tom takmičenju. Iz jednog od najstarijih futsal klubova u Srbiji saopštavaju da ta odluka ne znači da se klub gasi, već samo da nemaju finansija za dalje takmičenje ove godine.

Uoči nastavka prvenstva KMF Akademac se nalazi na poslednjem mestu sa samo jednim bodom, a loša takmičarska sezona očigledno je povezana i sa finansijskim stanjem pa je doneta odluka o prekidu učešća u Trećoj futsal ligi Istok.

Sa velikim žaljenjem vas obaveštavamo da Klub malog fudbala Akademac iz Niša nije u mogućnosti da nastavi takmičenje u Trećoj futsal ligi Srbije Istok u sezoni 2022/2023 iz finansijskih razloga. Posle 22 pune sezone i prvog dela tekuće sezone, KMF Akademac nije uspeo da obezbedi dovoljno sredstava za takmičenje, tako da je ova odluka veoma teška za sve u klubu sa ovako dugom tradicijom - saopštavaju iz kluba.

Niški klub duge tradicije osnovan je 2000. godine, a prošle godine su iz niškog budžeta za sport, koji je raspodeljen tek juna, dobili 46.000 dinara, dok ove godine namenjenih 150 miliona dinara i dalje nije podeljeno klubovima.

Iz niškog kluba kažu da su se nadali do poslednjeg trenutka da će obezbediti neophodni novac, ali u tome nisu uspeli.

Posebno se izvinjavamo Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije i klubovima koji su članovi Treće futsal lige Srbije Istok što u poslednjem trenutku istupamo iz daljeg takmičenja. Ovakva odluka ne znači da se KMF Akademac gasi, već da u tekućoj sezoni nema mogućnosti iz finansijskih razloga da se takmiči, pa se najiskrenije nadamo da ćemo u narednom periodu uspeti da pronađemo način da se ponovo uključimo u futsal lige koje se organizuju pod okriljem FS RIS-a - kažu u saopštenju.

Klub je osnovan na inicijativu studenata Univerziteta u Nišu, koji čine okosnicu igračkog sastava svih ovih godina, a sezona 2022/2023 je bila 23. godina zaredom u kojoj KMF Akademac nastupa bez prekida od osnivanja kluba u zvaničnim futsal takmičenjima Fudbalskog saveza Srbije i FS Regiona istočne Srbije.

Od osnivanja kroz klub je prošao veliki broj studenata - igrača, od kojih su mnogi prešli u profesionalne klubove, a neki su došli i do A reprezentacije Srbije i univerzitetske reprezentacije Srbije poput Jovana Cvetanovića, Dragana Đorđevića i Miodraga Stefanovića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: