Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 7. 2. 2017.

| Sport

Niški MMA borac slomio favorita

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
MMA
Niški borac je osnovao i džiju džica turnir Niš open, koji će se igrati marta; foto: Nikola Pejčić

Momak koji je do sada imao 3 profesionalna MMA meča i isto toliko pobeda sačuvao je svoj stopostotni učinak. Aleksandar Stojičić je savladao iskusnijeg Nemca Daniela Hučlera i to pred njegovom publikom u Študgartu, u sportu koji je kombinacija svih poznatih borilačkih veština.

Nišlija se za borbu spremao u gradu u kome je i nastupio, u profesionalnom kampu u kome borci vežbaju nekoliko različitih sportova. Tamo je trenirao sa Brazilcima koji su, kako sam kaže, veliki šampioni. Nemac protiv koga je igrao je imao niz pobeda, ali se povredio pa je ovo bio njegov prvi nastup posle oporavka.

On je bio veliki favorit, a naša borba je bila glavna borba večeri i ja sam ga iznenadio pred domaćom publikom tako da je baš dobro bilo. Uspeo sam da pobedim ubedljivom odlukom sudija, ali momak protiv koga sam se takmičio je jako kvalitetan i jak  - priča Stojičić.

Ipak, 28-godišnji borac navodi da se tokom meča i priprema povredio, pa će morati da uzme mesec dana za oporavak koje će iskoristiti za dogovore o budućim izazovima.

Sa menadžerom moram da napravim dobar plan kako ćemo da radimo što se tiče i usavršavanja i od toga će da zavisi i sledeći meč. Ovo je bio veliki zalogaj i sada moramo da pronađemo novi način kako da se popnemo još jedan stepenik više, kako bismo mogli da se pojavimo u još jačoj organizaciji - kaže Nišlija.

Iako je u svom prvom profesionalnom meču 2013. ostvario pobedu, Stojičić je odlučio da se posle toga vrati u amaterske vode i tamo se još bolje usavrši. Za to vreme je osvojio i titulu državnog prvaka u kategoriji do 77 kg. Prošle godine je rešio da se vrati profesionalnim borbama, pa je u 2 prošlogodišnja meča zabeležio 2 pobede.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: