Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 21. 9. 2016.

| Sport

Niški MMA borac za 60 sekundi do pobede

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Aleksandar-Stojicic---FB-profil-Aleksandra-Stojičića.jpg
Dominantno do druge profesionalne pobede u karijeri; foto: FB profil Aleksandra Stojičića

Serijom udaraca u parteru Nišlija Aleksandar Stojičić nokautirao je svog protivnika Vladimira Došenovića na vranjskom “Gladiators Fighting Championship”-u za samo minut vremena i tako zabeležio i drugu profesionalnu pobedu u karijeri.

Pred krcatom halom u Vranju, uz podršku 50 Nišlija, dominantnim nastupom on je naplatio dvomesečni trud.

Ovog puta je to bio nokaut udarcima u parteru. Odradio sam odlične pripreme za ovaj meč i prošao bez povrede, nastavljam sa radom i imam u planu da vrlo brzo zakažem novi nastup u oktagonu - istakao je posle meča.


Priprema za meč izuzetno kompleksna

Aleksandar-Stojičić---FB-profil-Aleksandra-Stojičića Do ulaska u oktagon treba proliti mnogo znoja; foto: FB profil Aleksandra Stojičića

Kao i kod mnogih, Stojičićevi počeci vezani su za fubal, a sa čarima MMA upoznao se pre 10 godina, kao srednjoškolac. Izuzev trogodišnje pauze, koja je prekinuta 2010. godine, od tada vredno trenira i trudi se da postiže što bolje rezultate.

Da bi borac potpuno spreman zakoračio u oktagon potrebna je višemesečni i sveobuhvatni trening, sastavljen od rvačkih i udaračkih segmenata, kaže Aleksandar.

Mnogo je lakše bokseru ili kik-bokseru, jer se fokusira na samo jednu disciplinu, dok je profesionalnom MMA borcu potreban trener iz svih sportova, što iziskuje ogromne troškove. Pored trenera, trebalo bi platiti i sparing-partnere, sa kojima ćeš praktično isprobati stečeno znanje - objašnjava Stojičić.

Za poslednji meč pripremao se u 4 niška kluba.

Radio sam na usavršavanju bokserskih i udaračkih tehnika sa trenerima niških klubova. Bokserski deo sam radio sa Milanom Cvetkovićem iz kluba Konstantin, a kik-boks veštinu sa Stevanom Živkovićem u njegovom Naisusu - istakao je on.

Stojicic-i-Zivkovic---FB-profil-Aleksandra-Stojicica Sa Stevanom Živkovićem na treningu; foto: FB profil Aleksandra Stojičića

Rvački deo odradio je Džudo klubu Kinezis, kao i u svom klubu Rio Grappling, pošto je Stojičić trener brazilske džijudžice, koju ističe kao svoj glavni adut, jer je nosilac ljubičastog pojasa, trećeg po kvalitetu u ovoj veštini.

Nekada je poznavanje ove tehnike bila osnova za ulazak u ring i ujedno najjače oružje borca, jer nije bilo toliko dostupna. Kako vreme prolazi, ljudima je sve bliža, a i trendovi se menjaju, pa je potrebno da budeđ dobar i u parteru i u klinču - pojašnjava Aleksandar.


U planu reprezentacija i izlazak na internacionalnu scenu

Ovaj 28-godišnji Nišlija u budućnosti želi da se radi evropske mečeve, a najverovatnije će biti deo sambo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj.

Cilj mi je da u narednom periodu sebi obezbedim promociju u inostranstvu i budem deo vrhunskih MMA događaja. Imam ponudu da našu zemlju predstavljam na prvenstvu sveta u kombat-sambou što je amaterski vid MMA, tako da ću verovatno prihvatiti reprezentativni poziv - kazao je on.

Aleksandar-Stojicic-2---FB-profil-Aleksandra-Stojicica Brazilska džijudžica glavno oružje; foto: FB profil Aleksandra Stojičića

On je na kraju dodao, da je kvalitet MMA u Srbiji u konstantnom napretku, amaterska takmičenja sve češća, a amaterizam je u ovom sportu odskočna daska za dalje uspehe i evropsku i svetsku promociju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    16:05 // 21. 9. 2016.

    Sladak dečko,svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: