Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:00, 5. 8. 2018.

| Sport

Niški Radnički pobedio vranjski Dinamo u južnjačkom duelu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
VAK-8391
Radnički upisao drugu pobedu u Superligi; foto: JV/Vanja Keser

Drugu pobedu u superligaškoj sezoni fudbaleri Radničkog iz Niša zabeležili su na svom terenu pošto su u 3. kolu Superlige rezultatom 2:0 (1:0) savladali komšije iz Vranja. Dinamu je ovo treći poraz u sezoni.

VAK-8183 Sadašnji i prethodni trener Radničkog - Lalatović i Antić; foto: JV/Vanja Keser

Prvi gol za Radnički postigao je Aleksandar Stanisavljević kada je u nadoknadi vremena prvog poluvremena, posle lepe akcije, sa desetak metara šutirao i bio precizan.

Nakon što je Nedeljković u 77. minutu srušio Haskića u kaznenom prostoru Vranjanaca, sudija je pokazao na "belu tačku", a Slađan Nikodijević je bio siguran i doveo Nišlije u vođstvo od 2:0.

U prvom poluvremenu Radnički je bio bolji, imao više prilika, a to mu se isplatilo u finišu. U 20. minutu Stanisavljević je iz šutirao iz slobodnog udarca, Haskić je potom gađao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

Minut kasnije je Stanisavljević pokušao još jednom, ali je golman Dinama odbio loptu na koju je potom naleteo Haskić, ali ni iz te akcije Radnički nije uspeo da povede.

Gosti su svoju najbolju priliku u prvom delu igre imali u 30. minutu kada je Suraka pogodio prečku, a tom prilikom se povredio golman domaćih Živković, pa je morao Bulajić da ga zameni između stativa.

I u drugom poluvremenu Radnički je stvarao šanse, a najbolju je propustio Noma u 55. minutu kada je sa četiri metra udaljenosti prebacio prazan gol. I Dinamo je imao svoje prilike, ali je golman niškog tima Bulajić bio na mestu.

VAK-8496 Nepobedivi na svom terenu; foto: JV/Vanja Keser

Posle tri kola Radnički je izbio na treće mesto na tabeli, dok je Dinamo zauzeo poslednju poziciju bez osvojenog boda.

U narednom kolu Nišlije će ugostiti Voždovac, a Vranjanci ekipu Mladosti.

RADNIČKI - DINAMo 2:0 (1:0)

Niš, stadion Čair.

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija).

Žuti kartoni: Noma, Aksentijević, Nikodijević (Radnički), Onimisi (Dinamo). 

RADNIČKI: Živković (od 34. Bulajić), Aksentijević, Crnomarković, Pankov, Stanković, Mićić, Noma, Grbić, Stanisavljević (od 62. Mrkić), Ranđelović (od 62. Nikodijević), Haskić.

DINAMO: Lakić, Stanković, Pavišić, Zucović (od 65. Ratković), Vukajlović, Onimisi, Stojković (od 60. Dimitrov), Antić, Nedeljković, Sićović (od 56. Radivojević), Suraka. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • misko

    17:48 // 6. 8. 2018.

    Jel vama toliko tesko da u izvestaju napisete bitan podatak: KOLIKO JE BILO GLEDALACA?

    • Milan

      23:37 // 6. 8. 2018.

      A,zasto je to toliko "BITAN" podatak? Ko voli Radnicki ode da pogleda utakmicu,meni je skroz nebitno koliko ljudi ima na tribinama. Mnogo je bitnije o kakvoj je provredi rec,koliko dugo ce da bude van terena. Imamo solidnu ekipu,u zimskom prelaznom roku ce sigurno jos neko da dodje. Po mom misljenju,trenutni kapacitet nam je 3 mesto u prvenstvu i polufinale kupa.

  • Joca

    12:01 // 6. 8. 2018.

    Jos nisam video da se u nekom izvestaju sa fudbalske utakmice ocenjuju samo igraci jednog tima.

    • Tranzicija

      22:27 // 6. 8. 2018.

      Ima, idi na neki beogradski portal, procitaj izvestaj sa u utakmice zvezde ili partizana i videces da se ta druga ekipa takoreci ne pominje u izvestaju...

  • Zoki

    10:51 // 6. 8. 2018.

    3 za 3 sa Recka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: