Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:57, 25. 9. 2019.

| Sport

Niški Radnički prošao u osminu finala Kupa Srbije, Dinamo ispao

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Haskić Radnički Spartak
Prvi korak Radnički uspešno preskočio; foto: Vanja Keser

Istim rezultatom (4:1) kao i prošle godine u osmini finala, fudbaleri niškog Radničkog slavili su protiv istog rivala Budućnosti u Dobanovcima. Nišlije su uz dva gola Nikole Čumića obezbedile plasman u osminu finala ove godine, a drugi predstavnik juga Srbije vranjski Dinamo je zaustavljen u Inđiji.

Niški Radnički preskočio je prvu prepreku u glavnom žrebu najmasovnijeg takmičenja. Isti rivali su igrali prošle godine u osminu finala, a sada kolo ranije i opet isti rezultat - 4:1 za Nišlije.

Za jedan minut Nikola Čumić je uspeo dva puta da se upiše u strelce - prvo je bio precizan u 15. minutu, a potom i minut kasnije. Na 3:0 povisio je Nikola Stevanović u 33. minutu, dok je do kraja prvog poluvremena Budućnost uspela da postigne jedna gol.

Konačan rezultat (4:1) postavio je Filip Knežević u 87. minutu. Šef stručnog štaba Radničkog Milorad Kosanović bio je zadovoljan nakon meča.

Odigrali smo dobar meč i zasluženo pobedili. Dominirali smo tokom svih 90 minuta i da smo iskoristili sve šanse, mogli smo i ubedljivije da trijumfujemo. Plašio sam se ovog meča. Kup je specifično takmičenje, ovde je teren kraći, neravan je, ali su moji igrači ispoštovali sve dogovore, postigli golove na vreme, tako da nismo imali problema - rekao je Kosanović.

Lider Prve lige vranjski Dinamo nije uspeo da se domogne osmine finala pošto je na gostovanju izgubio od Inđije rezultatom 2:0 (2:0).

U reprizi baraža za ostanak u Superligi, Inđija je bila bolja od Vranjanaca, a oba gola viđena su u drugom poluvremenu. Poveli su domaćini u 25. minutu, a konačan rezultat postavili u nadoknadi prvog poluvremena.

Treći klub sa juga Srbije surdulički Radnik svoj meč šesnaestine finala Kupa igra u četvrtak, 26. septembra od 15:30 protiv prvoligaša Trajala u Kruševcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • joanikije

    13:09 // 26. 9. 2019.

    Gde je sastav ekipe, da se vidi ko je igrao, to je osnovno na po;etku [to trebate napisati u svakom izvestaju-cestitke za prolaz.

  • Mara

    09:56 // 26. 9. 2019.

    Svaka čast

  • Vladimir

    07:36 // 26. 9. 2019.

    Idemo!
    Ove godine uzimamo prvi trofej! Vreme je.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: