Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 6. 11. 2018.

| Sport

Niški TAŽ ekipni vicešampion Srbije i u ženskoj konkurenciji

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Teniserke TAŽ
Crvena zvezda i Teniska akademija Živković pokazali da igraju najbolji tenis u Srbiji; foto: Teniska akademija Živković

Isto kao muško proteklo je i Ekipno prvenstvo Srbije u ženskoj seniorskoj konkurenciji - na terenima niške akademije Živković finale su igrale domaće teniserke i Crvena zvezda, a Beograđanke su izašle kao pobednice. Posebno uzbudljiv bio je duel Darije Mladenović i Jelene Marjanović, pun preokreta i napetosti, ali je domaća predstavnica ipak izgubila.

Oba tima savladala su Dinamo iz Pančeva rezultatom 3:2 i tako zakazala međusobni okršaj. U finalu je bilo neizvesno i viđena je “rezultatska klackalica”. Posle tri singla crveno-bele su povele sa 2:1, ali su Nišlijke dobile šansu da izjednače.

Domaća teniserka Darija Mladenović povela je sa 5:2 protiv Jelene Marjanović, ali je Beograđanka preokenula i osvojila deonicu sa 7:5. Mladenović je potom izjednačila i obezbedila odlučujući set, koji je bio pun neizvesnosti, ali ga je na kraju izgubila sa 6:4.

Dubl je mogao da donese titulu šampiona Teniskoj akademiji Živković, ali ipak nije. U ukupnom skoru je Crvena zvezda slavila sa 3:2, pa je vicešampionska titula pripala Teniskoj akademiji Živković. Ovo je sada već jasan pokazatelj da Crvena zvezda i TAŽ i u konkurenciji seniora i u konkurenciji seniorki igraju najbolji tenis u Srbiji - rekli su u TAŽ-u.

Sem Mladenović, za nišku akademiju su nastupile i Teodora Ristić, Mija Ljubić, Jovana Nikolić, Natalija Nikolić i Maša Mitić, dok su tim predvodili Dejan Marinković i Nikola Živković.

Podsetimo, prošle nedelje se ovo takmičenje, takođe na terenima Teniske akademije Živković, odigralo i u muškoj konkurenciji, a ishod je bio isti - Crvena zvezda postala je šampion, a TAŽ vicešampion.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: