Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:20, 6. 8. 2020.

| Sport

Niški TAŽ vodi u polufinalu protiv Zvezde, dublovi odloženi zbog mraka

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
taz, nis, foto taz
Ekipa iz Niša na korak od finala; foto: TAŽ

Dva preostala meča polufinala Prvenstva Srbije za seniore, pri rezultatu 3:2 za Tenisku akademiju Živković iz Niša protiv beogradske Crvene zvezde, odloženi su za petak, 7. avgust u 10 sati. Preostalo je da se odigraju dva meča dubla, a pobednik ovog duela igraće u finalu protiv subotičkog Spartaka.

Ko će se boriti sa Spartakom za trofej seniorskog ekipnog prvaka Srbije biće poznato tek sutra jer su, na zahtev Teniskog kluba Crvena zvezda zbog "loše rasvete i osvetljenja" dva preostala meča dubla pomerena.

Niški klub vodi pred odlučujuće mečeve sa 3:2.

teniska akademija zivkovic, foto ta Ekipa iz Niša na korak od finala; foto: TAŽ

Vođtstvo Teniskoj akademiji Živković doneo je Marko Tepavac, 426. teniser sveta, koji je rezultatom 2:0 (6:4, 6:3) pobedio 23-godišnjeg Stefana Milićevića koji trenutno nije rangiran na ATP listi.

U pravom derbiju koji se igrao upredo, posle velike borbe Peđa Krstin, 246. na svetu, nije uspeo da savlada nekada 12. tenisera. Viktor Troicki, sada 184. na ATP listi slavio je sa 2:1 (6:4, 4:6, 7:6(4)).

Ponovo vođstvo TAŽ-u doneo je Nikola Milojević, najbolje rangiran teniser niškog kluba (145. na ATP listi), koji je rezultatom 2:0 (6:4, 6:3) pobedio Danila Petrovića koji je samo 12 pozicija niže od Milojevića.

Izjednačenje je usledilo pobedom 36-godišnjeg Ivana Bjelice koji je rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) nad duplo mlađim Lazarem Radenkovićem.

Ponovo je Teniska akademija Živković povela, ovog puta sa 3:2 i to pobedom drugog tenisera Bugarske Dimitara Kuzmanova (317. na ATP listi) nad Miljanom Zekićem, 514. teniserom sveta, rezultatom 2:0 (6:3, 7:6).

Mečevi polufinala igraće se u četvrtak, 7. avgusta od 10 sati ujutru na terenima subotičkog Spartaka. Finale će biti igrano istog dana.

Podsetimo, maksimalnom pobedom od 7:0 u drugom kolu takmičari Teniske akademije Živković su na svom terenu u Nišu savladali Sajmište iz Novog Sada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: