Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 30. 9. 2020.

| Sport

Niški TK Asteriks ima devet šampiona Srbija, i pionir Ramina se pozlatio

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
tekvondo Asteriks
Pioniri najbolji u Srbiji; foto: TK Asteriks

Dva vikenda zaredom u Beogradu su održana državna prvenstva u svim kategorijama, a devetoro tekvondoista niškog Asteriksa okitilo se zvanjem šampiona Srbije, baš kao i jedan iz Ramina. Asteriks je u konkurenciji pionira bio i ekipno prvi u Srbiji, kao i ženska ekipa najmlađih takmičarki ovog kluba.

Nevena Martinović, Strahinja Vujić, Bogdan Jovanović, Tina Ninić, Stevan Živadinović, Milica Mladenović, Katarina Uzunović, Iva Petrović i Teodora Jovanović - imena su zlatnih boraca Asteriksa, a Jovanovićeva je proglašena i najboljom takmičarkom u zemlji. tekvondo Asteriks Uspeh i u starijim kategorijama; foto: TK Asteriks

Ako smo se do sada radovali pojedinačnim uspesima naših takmičara, sada je došlo vreme i da kao tim budemo najbolji. Ovo je nagrada za ceo klub, jer ono što su svi ovi klinci radili prethodnih meseci, trenirali u različitim okolnostima, bili hrabri sve ovo vreme i istrajni u želji da postanu najbolji - u tome su i uspeli. Državno prvenstvo, nakon toliko meseci pandemije, dokazalo je da su sportisti pravi borci koji nikad ne odustaju i za koje ne postoje prepreke, jer njihov motiv je pobeda, njihov motiv je biti najbolji - kažu u Asteriksu.

Nakon Anastasije Stoičkov, koja je postala šampion Srbije u juniorskoj konkurenciji, to je pošlo za rukom još jednom takmičaru Ramina - Mihajlu Jovanovskom, u kategoriji od 10 do 11 godina, do 52 kg. Ovom niškom klubu medalje su doneli i Nora Golubović, koja je osvojila srebro, kao i bronzu Stefan Mančić i Ilija Dimitrijević. tekvondo Tk Ramin Niš Dobili šampiona u juniorskoj, pa u pionirskoj konkurenciji; foto: Ivan Dimitrijević

Uspeh je tim veći ako se uzme u obzir da je svoj deci ovo prvi ili drugi nastup na takmičenjima. Uprkos tome, svi su pokazali izvanrednu borbenost i na taj način nadoknadili očigledan nedostatak iskustva - rekli su u Raminu.

Podsetimo, na prvenstvima Srbije nastupali su i tekvondoisti Naisusa, koji su postali ekipni vicešampioni države u tehničkim disciplinama u starijim kategorijama, dok su najmlađi takmičari (šest i sedam godina) postali prvaci Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:23 // 30. 9. 2020.

    Sve čestitke

  • Templar

    13:07 // 30. 9. 2020.

    Bravo!!

  • David

    12:43 // 30. 9. 2020.

    Pravi profesionalci. Dobar I kvalitetan rad mora da da rezultate.
    Čestitke trenerima i naravno takmičarima. BRAVO I SAMO HRABRO U NOVE POBEDE

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: