Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 5. 6. 2012.

| Sport

Niški atletičari uspešni u Kupu Srbije

Autor:Marko StamenkovićIzvor:Južne vesti
niski maraton
Atletičari Niškog maratona

Atletičari Železničara, Niškog maratona i Atletskog akademskog kluba Niš su uspešno okončali ovogodišnji Kup Srbije održan proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici.

Pred punim tribinama Gradskog stadiona Atletskog kluba Sirmijum najsjajnijim odličjima okitili su se atletičari ''Železničara'' koji su trijumfovali u disciplinama na 100m, 200m, bacanju koplja, kladivu, troskoku, skoku uvis i štafeti 4x100m.

Za Atletski klub Železničar najbolji plasman ostvarili su Tatjana Mitić (100m, 200m), Marko Antić (100m, 200m) i Nikola Prvulović (koplje), koji su osvojili prva mesta u svojim disciplinama, dok su Milka Đorđević (kladivo) i Ivana Petrović (troskok) bile druge. Nikola Ranđelović je skokom uvis od 195m zauzeo treće mesto.

Od atletičara Niškog maratona treća mesta osvojile su Marta Medoš na 3.000m i Emilija Milanović na 800m, dok je kopljaš Mladen Todorović hicem od 57.96m zauzeo treću poziciju.

Akademski atletski klub Niš je sa svojom takmičarkom Milicom Stojanović zauzeo prvo mesto u disciplini 10.000m brzo hodanje.

Srpska reprezentativka Tatjana Mitić je bila ubedljivo prva na 200m sa vremenom od 24,23 sekunde, dok je trku na 100m istrčala za 11,66 sekundi i tako u potpunosti deklasirala svoje protivnice.

- Zadovoljna sam plasmanom, sledece nedelje imam trku u Sofiji, tako da ocekujem znatno bolje vreme – istakla je Mitićeva.

atletika, kup srbije

Među štafetama na 4x100m, najzapaženiji plasman je ostvarila štafeta niškog Železničara (Marjanović, Mišić, Jocić, Antić) koja je bila ubedljivo prva sa rezultatom od 41.87 sekundi, dok je štafeta 4x400m Niškog maratona u ženskoj konkurenciji ostvarila treći plasman sa vremenom od 4:09,17 što je novi rekord ovog niškog kluba.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima, naročito ističemo rezultat i plasman juniorke Emilije Milanović koja je pored obaranja ličnog rekorda sve bliže rezultatu koji bi je odveo na juniorsko Svetsko prvenstvo - kažu u Niškom maratonu.

U generalnom plasmanu ekipa Železničara je bila peta, u muškoj i ženskoj konkurenciji, Niški maraton je zauzeo dvanaesto mesto u muškoj i deseto u ženskoj konkurenciji, dok je AAK Niš bio petnaesti kod seniorki.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: