Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 19. 7. 2013.

| Sport

Niški borac doneo medalju iz Kazanja

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kile-sa-medaljom.jpg
Nikola Milošević

Član Džudo kluba Kinezis iz Niša Nikola Milošević vratio se sa bronzanom medaljom sa Univerzijade u Kazanju u sambou u kategoriji do 90kg.

Prva niška medalja u pojedinačnim sportovima sa Univerzijade je stigla na grudima dvadesetpetogodišnjeg Nikole Miloševića. Njegov najveći uspeh u karijeri, ogroman značaj za niški sport.

Kile-na-Univerzijadi

Nikola se “celog života” bavi džudom, trenira u Džudo klubu Kinezis, a sa uspehom se oprobao i u sambou, borilačkoj veštini iz Rusije. Popularni Kile je u kategoriji do 90kg bio treći.

- Ova medalja je rezultat dugogodišnjeg rada i mene i svih ljudi u klubu. Svi smo zajedno “iskovali” ovu bronzu, a ja sam imao čast da je ponesem. Medalju posvećujem kolektivu. Ovo je moj najveći rezultat, ali nije najveći uspeh. Najveći uspeh mi je činjenica da sam član Kinezisa - rekao je Milošević.

Miloševićeve borbe bile su na programu u nedelju, 14. jula, a on se sinoć vratio iz Kazanja pun utisaka, nasmejan kao i uvek.

- Put do medalje nije bio lak, u prvom kolu sam pobedio Belorusa, a zatim izgubio od Rusa koji je kasnije osvojio zlatnu medalju. U repesažu sam prvo savladao takmičara iz Moldavije, a u borbi za treće mesto i Japanca - ispričao je Milošević.

Kako je sam Nikola potvrdio, potpuno se ove godine posvetio Univerzijadi. To se i isplatilo...

Kile - Ne dozvoljavam sebi da maštam o medaljama i uspehu pre takmičenja. Ne gledam nikada potencijalne rivale, idem uvek borbu po borbu, stepenik po stepenik - kaže Nikola.

Pored Miloševića, niški Kinezis su predstavljali i Miroljub Ivezić u džudo u kategoriji do 81kg, koji je bio sedmi, kao i trener Mirsad Nurkić koji je bio trener u reprezentaciji.

Mirsad-Nurkic-i-Nikola-Milosevic - Opravdali smo naziv Univerzitetski džudo klub Kinezis. Imali smo tri predstavnika na Univerzijadi. Posle brojnih državnih, balkanskih medalja i uspeha sa evropskih i svetskih kupova, čekala se velika medalja. Milošević je dokazao da traje i da su godine rada, truda i znoja iza njega. Sada je krenuo i u trenerske vode i ima od koga da uči - kaže Mirsad Nurkić.

Miloševića sada čeka kratak odmor, pa pripreme za novu sezonu, borbe, uspehe i ciljeve. Dobio je stipendiju za doktorske studije u Ljubljani, gde će da se usavršava u svojoj profesiji.

- Idem u Sloveniju, ali i tamo ću da treniram. Imaću dobre uslove, biću sa njihovim reprezentativcima. A dolaziću i za takmičenja - priča Nikola o svojim planovima.

1010681-591209870901216-105314002-n

Uz Miloševića su i članovi njegovog Kinezisa, ali i predstavnici Univerzitetskog sportskog saveza Niša.

- Nikola je i na prethodnim Univerzijadama imao uspeha. Pomoći ćemo kao Savez koliko možemo. Nikola je izuzetno dobar čovek i student i puno mi je srce što se sve poklopilo - istakao je Nebojša Jovanović, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Niša.

Ovaj uspeh nikako ne sme da bude zaboravljen i da prođe nezapaženo. Milošević ovde neće stati, u to smo uvereni.

Muzika pred borbe

1070004-591209874234549-902453037-n

Nikola se pred svaku borbu sprema na sličan način, uz muziku sa mp3 plejera. Kao i mnogi sportisti, i on poštuje jedan ritual.

- Imam jednu listu pesama već godinama i ne menjam je. Uvek je slušam pred borbu - rekao je Milošević.

Na listi pesama je sigurno i zvanična himna Kinezisa “Treniraj” koju peva Demonio, a predstavljena je krajem 2011. godine.

Demonio - Kinezis

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    16:28 // 21. 7. 2013.

    Bravo Kile, nastavi tako !

  • sasa

    11:26 // 20. 7. 2013.

    poznajem momka preko zajednickog prijetelja, ljudina od coveka u svakom pogledu,
    BRAVO Kile jos jednom

  • Dusan Milenkovic

    10:31 // 20. 7. 2013.

    Čestitam Kile, puno uspeha u narednim takmičenjima!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: