Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 8. 9. 2011.

| Sport

Niški derbi - Sinđelić dočekuje Radnički

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fudbaleri Radnickog
Fudbaleri Radničkog su favoriti u ovom meču

Fudbaleri Sinđelića ugostiće Radnički u petom kolu Prve lige u subotu, 10. septembra od 16:30h na stadionu na Delijskom Visu. Obe ekipe očekuju pobedu.

Prvi niški derbi u Prvoj ligi ove sezone biće odigran već u petom kolu, a rivali ga čekaju sa dva različita dela tabele. Radnički je sa 8 bodova na deobi drugog mesta, dok je Sinđelić sa samo 3 boda pretposlednji. Epitet favorita nosiće Radnički koji nije poražen ove sezone (dva remija na gostovanjima i dve pobede u Nišu), a u klubu očekuju da će nova stići nova tri boda.

- Ova utakmica nosi specifičan psihološki pritisak, onaj pozitivan. Sinđelić je gradski rival i prijatelj. Pokazaćemo u subotu ko igra bolji i lepši fudbal. Poštujemo Sinđelić, oni nisu promenili stručni štab. Mi ćemo imati malo izmenjen sastav u odnosu na meč sa Kolubarom, a promene su lagane i iznuđene, ništa manje kvalitetne - rekao je Zvonko Đorđević, trener Radničkog.

U timu neće biti Bratislava Pejčića koji je na prošloj utakmici dobio crveni karton, a ni Jovana Jovanovića koji je i dalje povređen. Tačan sastav trener nije hteo da otkrije.

- Imamo 8 bodova na početku i drugo mesto. Zadovoljni smo početkom prvenstva. Sinđelić je dobra ekipa, dugo igraju zajedno. Imaju velik moriv, ali mi imamo još veći. Mislim da ne treba posebno da pozivamo Merkalije jer će doći u velikom broju, pozivam ljubitelje fudbala da nas svi zajedno vode do pobede - rekao je Čedomir Paunović, fudbaler Radničkog.

Poslednji put Radnički i Sinđelić su igrali u sezoni 2008/2009. u okviru Srpske lige - Istok. U prvom delu Radnički je na Čairu ubedljivo sa 4:1 savladao Sinđelić, dok je u prolećnom delu u durlanu bilo 2:1 za Real sa Nišave.


Ne nedostaje motiva ni u redovima Sinđelića. Utakmica sa Radničkim ima težinu, bez obzira na rang takmičenja i poziciju na tabeli. Pobediti gradskog rivala nije mala stvar, a u timu Sinđelića veruju da mogu to i da ostvare.
- Nakon duela sa Napretkom, očekuje nas još jedan "derbi južne pruge". Sve karte su otvorene. nema nepoznanica između nas. Mi smo jači za Kolarevića, Jovanovića i Đorđevića i verujem da sa njima možemo do pobede. Radnički je u većoj prednosti u odnosu na nas. Verujem u ove momke i da ćemo ispisati novu stranicu u istoriji kluba - rekao je Saša Mrkić, trener Sinđelića.
Poslednjih dana prelaznog roka Sinđelić je vratio Dušana Kolarevića, a doveo je Milana Jovanovića iz BSK Borče i Predraga Đorđevića iz Jagodine.
- Nadam se pobedi protiv Radničkog. Ovo je veliki meč za Niš. Drago mi je što ću debitovati baš protiv Radničkog. Već dve nedelje treniram sa ekipom i mislim da ću se uklopiti u sistem - rekao je Milan Jovanović, pojačanje Sinđelića.
Utakmica će biti odigrana na stadionu Mašinca na Delijskom Visu, a ne na stadionu Železničara što je bila najava iz uprave Sinđelića.
- Uprava Sinđelića je uspela uz animiranje prijatelja da renovira stadion železničara. Svlačionice su gotove, montiraju se tuševi. Biće završena uskoro i konferencijska sala. Očekujem da protiv Inđije igramo tamo. Pri kraju je rekonstrukcija i drvenih tribina, a dobićemo i 1.000 stolica iz Sportskog centra. Biće gotovo za desetak dana, a očekujemo da će i stadion obići i Tomislav Karadžić - rekao je Dragan Đorđević, predsednik Sinđelića.
 

Karata za derbi nema u prodaji

Karata neće biti u prodaji, već je uprava Sinđelića poklonila 550 karata upravi Radničkog koja će podeliti svojim navijačima i rukovodtsvu. Ostalih 700 karata uprava Sinđelića će podeliti navijačima "Orlića" i prijateljima kluba.

- To je u interesu fudbala. Navijači Sinđelića biće na tribini iza gola, dok će Meraklije dobiti prostor na većoj tribini. Očekujemo da dođe oko 100 navijača Sinđelića i 3-4 puta više navijača Radničkog. Utakmica je visokog rizika i želimo da sve protekne kako treba. Na ulazu će biti vršeni pretresi i neće biti moguće uneti baklje - rekao je Zoran Pavlović.

Ostali parovi 5. kola:

10.09. u 16:30h Čukarički - Srem
10.09. u 16:30h Radnički (S) - Proleter
10.09. u 16:30h Bežanija - Inđija
10.09. u 16:30h Kolubara - Mladi radnik
10.09. u 16:30h Teleoptik - Napredak
10.09. u 16:30h Donji Srem - Mladenovac
10.09. u 16:30h Novi Sad - Sloga (K)
11.09. u 16:30h Mladost (L) - Banat

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    14:36 // 10. 9. 2011.

    danas bih bio najsrecniji kad bi bilo 5000 ljudi.

  • Sindjelic Nis

    19:43 // 9. 9. 2011.

    CEPAJ SINDJO BUSI SINDJO OLE OLE...RADNICKI U SRPSKU LIGU TAMO VAM JE MESTO...POKAZA CE VAM DJORDJEVIC I BANANA KO JE KO U OVOM GRADU!DURLAN DO LEDENE STENE!!!!!!!!!

    • Marijan Gacik

      11:40 // 10. 9. 2011.

      Bate, vama bas nije dobro !?

    • Nikola Mladenovic

      07:57 // 11. 9. 2011.

      BRAVO ZA TEBE POJAVILI STE SE U VELIKOM BROJU , USTVARI SE NISTE NI POJAVILI AXAXAXXAXAX BIKOVI VISE NE POSTOJE :)

  • Misko

    00:43 // 9. 9. 2011.

    Napred Sindja ale!!!

    • MERAKLIJA!

      13:39 // 9. 9. 2011.

      Pevaj to na stadion, zajebi internet..

    • Misko

      18:12 // 9. 9. 2011.

      Naravno da cu da pevam,a ti nemoj da se javljas bez pitanja, jer zna se ko se javlja bez pitanja!! I ne palite se meraklije, bice 2:0 za Durlance!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: