Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 28. 3. 2019.

| Sport

Niški đaci učili o čuvanju voda, vodenih organizama i riba

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ribolov,-foto-osr-nisava
Đaci učili o ekologiji; foto: OSR Nišava

Oko 120 učenika i 70 predškolaca Osnovne škole "Učitelj Tasa" u Nišu prisustvovalo je času o ekologiji i zaštiti životne sredine, sa posebnim osvrtom na podizanje svesti za očuvanjem voda, vodenih organizama i riba koji su držali predstavnici Organizacija sportskih ribolovaca Nišava.​​​​​​​

Predavanje je održao Saša Branković iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije, koji je odgovarao i na mnogobrojna dečja pitanja.

Času je prisustvovalo 120 učenika iz 5 odeljenja prvog razreda i oko 70 predškolaca iz 3 grupe pripremne predškolske nastave - kažu u OSR Nišava.

bojanka,-osr-nisava Svaki učenik dobio bojanku; foto: OSR Nišava

Deca su dobila bojanku "Ribarko" od Saveza sportskih ribolovaca Srbije, a ovo je bila prilika da se najavi likovno takmičenje na temu "Ribarko spasava Zemlju" povodom Dana planete Zemlje koji je 22. aprila.

Najbolji radovi će biti nagrađeni i izloženi na štandu OSR Nišava na predstojecem Sajmu lova i ribolova. Nakon toga će se takmičiti sa vršnjacima iz još 12 gradova u Srbiji, a najbolji ce biti nagradjeni od strane SSRS - dodaju iz Nišave.

Ova akcija biće, kako je najavljeno, organizovana i u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sladjana

    08:15 // 29. 3. 2019.

    A hoće li da im objasne, na koji način će se riblji fond i lepote reka i pritoka, očuvati nakon što se na njima sagrade minihidroelektrane? Ko o tome treba da brine? Nije li morbidno da se takmičenje zove Ribarko spasava Zemlju, pri čemu je na koricama slikovnice ribolovac koji se ceri dok se riba otima na udici?

    • Aleksandar Mitic

      21:29 // 1. 4. 2019.

      Postovani mi smo deci odrzali predavanje o ekologiji,vaznosti ocuvanja vode za zivot svih bica na zemlji,u vodi i van nje ... sto se tice ribe koja se otima ukoliko je jedinka koja nije u lovostaju, licna je stvar svakog ribolovca da li ce je uzeti, ili kao vecina nas pustiti nazad u vodu.MHE su najvece zlo za reke,naravno da se borimo protiv njih sto smo i pokazali ucestvovanjem u mnogim akcijama

  • Zoki

    07:36 // 29. 3. 2019.

    Jel su im spomenuli MHE i kako su cutali na to?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: