Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 10. 9. 2013.

| Sport

Niški džudisti doneli medalje sa Balkana

Autor:Sanja MirkovićIzvor:Južne vesti
ivezic, milosevic, bozic, nurkic
Miroljub Ivezić, Nikola Milošević, Sara Božić i Mirsad Nurkić

Na Balkanskom prvenstvu za seniore u Rumuniji troje takmičara Džudo kluba Kinezis osvojilo je po medalju i u Niš se vratilo zadovoljni rezultatima.

ivezic Miroljub Ivezić (plavi kimono)

Džudo klub Kinezis je na ovom takmičenju imao tri predstavnika i svo troje se vratilo sa medaljom. Najbolji utisak je ostavio Miroljub Ivezić u kategoriji do 81kg koji je osvojio srebrnu medalju.

- Drago mi je da sam još jednom pokazao kvalitet i ostvario veliki uspeh. Sve borbe su mi bile izuzetno jake, što je ostavilo traga na meni, tako da nisam uspeo da pružim maksimum u finalu.Od ukupno pet mečeva koliko sam ih imao, pobedio sam i prošlogodišnjeg šampiona borca iz Turske. Ovo mi je treće uzastopno finale na Prvenstvima Balkana - rekao je Miroljub Ivezić.

On ističe da je glavni razlog uspeha rad u klubu.

- Svi predstavnici Kinezisa su osvojili po medalju, što je glavni pokazatelj kvalitetnog rada u klubu koji vode Milovan Bratić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i trener Mirsad Nurkić – kaže Miroljub.

Ivezića sada čekaju nove brobe i pripreme za početak Superlige sa seniorima Kinezisa.

- Iskreno se nadam da su ovi uspesi samo uvertira za predstojeći ligaški deo sezone i Grand Prix, koji je pandan svetskom šampionatu koji se održava u Rijeci narednog vikenda. To takmičenje se boduje za Olimpijadu u Riju 2016. godine - istakao je Ivezić

Jedina dama koja je predstavljala Kinezis i Niš bila je Sara Božić u kategoriji do 57kg. Ona je osvojila bronzanu medalju.

- Radila sam prvi meč sa Rumunkom, drugi sa takmičarkom iz Bosne i bila sam prva u svojoj grupi. Onda je sledio meč sa takmičarkom iz Turske, što je ujedno bilo polufinale. Od nje sam izgubila i automatski bila treća – ispričala je Sara.

Sara je zadovoljna učinkom u Rumuniji.

sara Sara Božić (plavi kimono)-  Mislim da je moglo i bolje, da sam bila dosta spremna i bila čak i bolja od Turkinje, ali jednostavno nije se desilo da pobedim. Nije loše, zadovoljna sam s obzirom da sam opet uzela medalju na seniorskom Balkanskom, mada sam ja i dalje junior. Učestvovaću na Evropskom juniorskom prvenstvu pa se nadam dobrim rezultatima – dodala je Sara Božić.

Kinezis je imao predstavnika i u kategoriji do 90kg. Nikola Milošević se sa još jednog takmičenja vratio sa medaljom, ovog puta je to bila bronzana.

- Nisam presrećan zbog rezultata jer je ovo moja 5. ili 6. balkanska medalja. Ali, mogu da kažem da nisam ni nezadovoljan jer sam spremao formu za početak Superlige i još nisam u takmičarskom pogonu. Na ovom takmičenju nisam pružio svoje najbolje partije, loše sam otvorio šampionat – rekao je Nikola Milošević nakon povratka u Srbiju.

Ipak, Milošević nosi dobre utiske iz Rumunije.

Nikola Nikola Milošević (levo)- Na startu sam se borio protiv bivšeg evropskog juniorskog prvaka Bugarina, pa nisam ni verovao da mogu da dođem do medalje. Iz meča u meč je išlo bolje i došao sam do bronzane medalje. U borbi za treće mesto savladao sam najboljeg takmičara iz Rumunije i ta pobeda mi je popravila utisak sa Balkanskog prvenstva – dodao je Nikola.

Saru čekaju pripreme za juniorsko Evropsko prvenstvo, a Miroljuba i Nikolu pripreme za seniorsku Superligu gde će se Kinezis takmičiti i ove sezone.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Марко

    11:34 // 11. 9. 2013.

    То су све дивни људи и сјајни спортисти! Браво за УЏК "Кинезис", најбоље српско у џудоу!

  • Nišliski Džeronimo

    23:42 // 10. 9. 2013.

    Velike čestitke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: