Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 19. 12. 2018.

| Sport

Niški džudisti priželjkuju titulu u Superligi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
ivezic-i-nurkic.jpg
Spremni za Superligu; foto: Vanja Keser

Svega dve nedelje nakon što su zauzeli peto mesto u Ligi Evrope, džudisti niškog kluba Kinezis upustiće se u za njih, kako kažu, najvažnije takmičenje u godini - Superligu. Prošle godine ovo prvenstvo završili su kao vicešampioni, a sada se nadaju da će se ovog vikenda u Beogradu popeti stepenik više.

Nišlije prvo u petak, 21. decembra očekuje grupna faza takmičenja, gde su im rivali Ruma i Dinamo iz Pančeva, timovi sa kojima se nisu susretali do sada. Za prvi dan takmičenja zakazano je četvrtfinale, a ukoliko Kinezis uspešno pređe prve dve prepreke na tatamiju će se naći i u subotu.

Za 22. decembar predviđene su polufinalne i finalne borbe, kao i plej-aut. U pohodu na titulu, kaže kapiten niškog tima Miroljub Ivezić, glavni konkurenti su im Crvena zvezda i Rakovica.

Ostaje žal za medaljom u Ligi Evrope, ali nema osvrtanja preko ramena. Očekuje nas Superliga, prošle godine smo bili finalisti, ja se nadam da ćemo ove godine ići stepenicu više. Imamo mladu ekipu željnu rezultata, a opet svi imaju dovoljno mečeva iza sebe da mogu da ostvare to što se od njih očekuje. Pokazaćemo sve u subotu - rekao je Ivezić.

Džudisti Kinezisa tempirali su formu za ovo takmičenje, pojašnjava trener niškog kluba i juniorskih selekcija reprezentacije Srbije Nikola Milošević, te im je Liga Evrope poslužila kao svojevrsni test.

Ne volimo mnogo da pričamo o čekivanjima i dajemo prognoze. S obzirom da smo finalisti prošle godine, nosimo veliku odgovornost ove godine. Imamo mladu, sjajnu ekipu, dugačku ekipu, momci su tempirali formu isključivo za ovo takmičenje. Sa sjajnom ekipom i u sjajnoj atmosferi putujemo na takmičenje koje je za nas najbitnije u godini - priča Milošević.

Treneri Nikola Milošević i Nemanja Stanković sem kapitena Miroljuba Ivezića u prestonicu će ovog vikenda povesti oporavljene Aleksu Krstića i Andriju Milenkovića, iskusna pojačanja Marka i Miloša Vukićevića, Filipa Nurkića, Stefana Mirkovića, Miliju Krasojevića, Milana Mihajlovića, Filipa Mosića i Nikolu Jeremića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: