Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 11. 12. 2017.

| Sport

Niški džudisti vicešampioni Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Džudisti Kinezisa na takmičenju u Vršcu
Ovo je bilo poslednje takmičenje za Nišlije ove kalendarske godine; foto: Nikola Milošević

Iako su već u prvom meču zbog povrede ostali bez svog jedinog pojačanja za ovu sezonu, džudisti Kinezisa napravili su veliki podvig i u četvrtfinalu eliminisali dotadašnjeg prvaka države Crvenu zvezdu. Nisu se ni tu zaustavile Nišlije, već su se izborile za finale, gde su poraženi od višestrukog prvaka Srbije Rakovice.

Uprkos krajnjem ishodu, koji je i te kako razlog za slavlje, nije sve počelo tako dobro. U grupnoj fazi Nišlije su izgubile od Partizana, pri čemu se povredio njihov takmičar u super teškoj kategoriji Nikola Jeremić, zbog čega su u nastavku morali da nastupaju sa 4, umesto 5 takmičara.

Na sreću, pobedili su Borac sa 3:2 i plasirali se u četvrtfinale, gde ih je čekao jedan od najkvalitetnijih timova u Srbiji i dotadašnji šampion Crvena zvezda. Za razliku od takmičenja u grupi, crveno-beli nisu rizikovali, već su izašli u kompletnom sastavu, a Nišlije su odlučile da, kako kaže njihov trener Nemanja Stanković, “promešaju karte”.

Svi su očekivali da će oni odbraniti titulu, jer imaju najkompaktniju ekipu. Mi smo odlučili da “promešamo karte” i da ne izvedemo postavu, koju bi izveli da je Jeremić bio zdrav. Ne kažem da smo se predali, ali smo rešili da idemo na sve ili ništa. To se isplatilo, pobedili smo ubedljivo, svi u hali su se oduševili, i dalje primamo čestitke za tu pobedu - priča Stanković.

U polufinalu su ubedljivo pobedili Slaviju, a posebno je impozantno što su pustili 18-godišnjaka od 90 kg, na čoveka, koji ima 150 kg. U borbi za titulu čekala ih je ekipa iz Rakovice, višestruki šampion Srbije, čiju je dominaciju samo prošle godine prekinula Crvena zvezda. Šampiona je predvodio aktuelni evropski prvak Aleksandar Kukolj, što dovoljno govori o snazi tima iz Beograda.

Svi mečevi su bili naizvesni, neki su išli u produžetke, Rakovica nas je dobila sasvim zasluženo i postala šampion države. U ovakvim okolnostima 2. mesto je ne podvig, nego ne mogu da opišem koliko je lepo bilo na takmičenju, kad svi prilaze i čestitaju, cela sala. Čak je i domaća publika navijala za nas, iako nemamo nikakve veze - kaže Stanković.

Inače, niški klub je 2007. godine prvi put nastupio u ligaškom takmičenju. Samo 2 godine kasnije zauzeli su 2. mesto u Super ligi, nakon čega su svake druge godine ulazili u plej-of. Sem dve titule vicešampiona države, veliki uspeh postigli su i prošle godine, kada su zauzeli 5. mesto u Ligi šampiona.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Čorba

    15:28 // 11. 12. 2017.

    Idemoooo Kinezissssss!

  • Vladimir Mladenović

    14:54 // 11. 12. 2017.

    Bravo momci, bravo borci, svaka čast !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: