Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 8. 11. 2022.

| Sport

Niški fudbalski funkcioner udario pesnicom igrača, dobio "crveni" i suspenziju i pokajao se

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti

Potpredsednik Fudbalskog saveza Niša i predsednik Mladosti iz Medoševca Tomislav Radovanović, koji je istovremeno i prvotimac tog kluba, na utakmici protiv Jedinstva iz Gornjeg Matejevca fizički je nasrnuo i pesnicom udario igrača iz protivničke ekipe. Na meču je dobio je direktan crveni karton, a nakon njega i suspenziju na 3 meseca.

Ceo incident, koji je sudija u zapisniku utakmice okarakterisao kao nasilno ponašanje, desio se 23. oktobra, u 11. kolu Zone centar, u 90. minutu, pri rezultatu 3:2 za Jedinstvo.

Radovanović je sa klupe ušao u 82. minutu, ali ubrzo je morao van nakon gužve u šesnaestercu gostiju i nedosuđenog penala za domaćine.

Tim rezultatom je i završen meč, čiji završetak nije dočekao Radovanović, novoizabrani potpredsednik niškog gradskog saveza. Već sutradan, 24. oktobra izrečena mu je suspenzija na 3 meseca, pa će tek u narednoj polusezoni moći da se vrati na teren.

Radovanović za Južne vesti kaže da se kaje zbog postupka, da u tom trenutku na terenu nije mogao da se iskontroliše u meču punom adrenalina i da je dobio zaslužen crveni karton.

Ja taj klub vodim 20 godina. Pogodile su me sitnice od tog momka koji možda može i unuk da mi bude. Na njegovo vređanje sam loše reagovao, jesam naseo na njegovu provokaciju. Kajem se, ne mogu to da promenim. Desilo se, meni je krivo, ponavljam. Zasluženi crveni sam dobio, obrukao sam i sebe, a i funkciju na kojoj sam od skora - kaže Radovanović.

Inače, to igraču i predsedniku Mladosti nije prvi crveni karton u ovoj sezoni - u prvom kolu u porazu od Morave (1:3), takođe je "pocrveneo" i to dok je bio rezerva.

Kako stoji u zapisniku sa te utakmice, crveni karton dobio je zbog napada na glavnog sudiju.

Nakon isključenja njegovog saigrača, rezervni igrač broj 17 ušao je u teren i počeo da me vređa i da mi preti. Pošao je ka meni, ali u tome su ga sprečili saigrači. Sa vređanjem i pretnjama nastavio i u pauzi između dva dela igre - napisao je sudija nakon utakmice.

Tada je kažnjen sa 2 utakmice suspenzije, a sa novim incidentom moraće duže na "hlađenje".

Nakon tog meča, u 12. kolu bez njegove pomoći Mladost je sa 4:1 savladala OFK Niš, da bi u narednom kolu bili poraženi od Pukovca (3:2). Naredni meč sa Svrljigom dočekuju na 11. mestu na tabeli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    12:22 // 13. 11. 2022.

    Ovako,taj tip je vec krivicno bio osudjivan zbog nasilnickog napada na sudiju,ne znam koje su mu reference bile da ga preporuce za podpredsednika gradskog fudbalskog saveza....sada ga lepo razresiti funkcije i dozivotno zabraniti bavljenje i rukovodjenje fudbalom....to bi bila jedina prava i istinita odluka......

  • Dragiša Popadić

    18:21 // 9. 11. 2022.

    Da je ovo normalna država, leteo bi sa svih fudbalskih funkcija i bio bi mu zabranjen rad u sportu!

  • Konan

    03:20 // 9. 11. 2022.

    I šta sad čekaćemo da nekog ubode nožem ? Pa šta ako je vlasnik treba da bude doživotno izbačen sa terena i da mu se uzme klub. Kakva je to glupa kazna od tri meseca neigranja kad ionako ide pauza od mesec dana. De je krivična prijava za nasilnički ponašanje, institucije u zemlji radite li ????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: