Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 27. 12. 2023.

| Sport

Niški futsaleri opet prvaci Srbije i ponovo nemaju para da odu u Ligu šampiona

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nisava, mali fudbal, foto hn 3
Ekipa za velika dela; foto: H. N.

Nišava, ekipa koju čine 11 igrača i jedan trener iz Niša, kao prvak Srbije obezbedila je učešće u Ligi šampiona za gluve i nagluve osove koja je sledeće godine u Španiji. Danijel Nikolić, Uroš Stojković, Dimitrije Stanković, Martin Durmišević, Dalibor Đorđević, Aleksandar Alić, Vojislav Đorđević, Svetislav Đorđević, Marko Ivanović, Stefan Šerifović, Nemanja Simić i trener Husein Nazifi imaju želju da predstavljaju svoj grad i Srbiju na važnom takmičenju, ali nemaju podršku i novac da od 5. do 11. februara budu deo evropske elite.

mali fudbal, nisava, foto hn 1 Prvaci Srbije; foto: H. N. Ista priča kao i prošle godine u ovo vreme - Niš ima prvaka Srbije, ekipu za Ligu šampiona u malom fudbalu, ali ne i podršku za nju. Trener Sportskog društva gluvih Nišava Husein Nazifi kaže da je njegov tim opet suočen sa istim problemima - volje i želje ima, ali para i uslova ne.

Potrebno je oko 9.000 evra za troškove puta i hotela. Mi te pare nemamo, ali imamo veliku volju da se pokažemo u najboljem svetlu. Obraćali smo se Gradu, ali nismo dobili pomoć za odlazak. Projektno smo dobili novac koji nije dovoljan za put. I prošle godine smo imali problema, ali nam je u poslednjem trenutku pomogla Jelena Bin Drai kojoj se mnogo zahvaljujemo, kao i Nikoli Milovanoviću Rocesu, Nenadu Pagonisu i Siniši Ličaninu - kaže Nazifi.

Pomoć za učešće u ovogodišnjoj Ligi šampiona stigla je u poslednji čas, sada se nadaju da će stići ranije kako se igrači i trener ne bi brinuli o stvarima koje nisu samo sport, trening, taktika i igra.

Godine 2015. otišli smo najviše zahvaljujući Borisu Vrhovcu iz Banja Luke i Peđi Medenici. Jelena Bin Drai nam je ove godine uplatila avionske karte i smeštaj, pa smo otišli. U prvom kolu smo pobedili prvaka Španije, posle izgubili od Štutgarta. Tamo dolaze ekipe profesionalaca, timovi koji imaju brojni stručni štab. U našem timu ja sam i trener i doktor, pomoćni trener, organizator - dodaje Husein Nazifi.

Mali fudbal, Nišava, ekipa Žele da odu u Španiju, ali nemaju uslova; foto: Ljubica Jocić Nišava je ovogodišnji šampion Srbije pa je tako izborila plasman u Ligu šampiona koja će biti održana u Gvadalahari blizu Madrida od 5. do 11. februara. Pored Nišave, učestvuje još 19 ekipa iz Španije, Holandije, Nemačke, Norveške, Mađarske, Italije, Rumunije, Engleske, Izraela, Azerbejdžana, Belgije, Francuske, Češke i Portugala. Odlazak u Španiju nije jedini problem ove ekipe pune posvećenih ljudi.

Nemamo uslove za treniranje. Nekada dobijemo termin u zatvorenom prostoru. Ovih dana treniramo napolju, bar nas je poslužilo vreme. Sada nam je bitno da znamo da možemo da odemo u Španiju, za ostalo ćemo se dodatno potruditi. Ovim momcima volja ne nedostaje. Nedostaje podrška - rekao je Nazifi.

Iako suočeni sa brojnim problemima, ono što krasi ove momke je volja i ljubav prema sportu. Danijelu Nikoliću, kapitenu ekipe, osmeh je uvek na licu kada je tema futsal.

Obožavam da igram fudbal, volim sport, volim fudbal. Ako budemo imali potvrdu da idemo, imaćemo još više volje i daćemo još više energije - smatra Danijel Nikolić.

mali fudbal, nisava, foto hn Treće učešće u Ligi šampiona; foto: H. N. Golman Dimitrije Stanković takođe misli da ne bi bilo pravedno da izostanu iz Lige šampiona.

Ostavljam uvek srce na terenu. Mnogo bi mi bilo žao ako ne budemo otputovali - ističe Stanković.

Ovo je ekipa koja nikada ne odustaje. Nemaju termine u zatvorenim halama - izađu i treniraju napolju. Nemaju para za odlazak - vežbaju i nadaju se najboljem. Zašto? Jer je ljubav prema sportu i malom fudbalu jača od svih problema. To potvrđuje i Uroš Stojković.

Počeo sam kao mali da igram. Prvo sam bio golman, uvek sam voleo sport. Imam želju i volju da se borim, mnogo bih voleo da odemo u Ligu šampiona i da ostvarimo neke dobre rezultate - smatra Stojković.

Nišava je već dva puta predstavljala Niš i Srbiju u Ligi šampiona - prvo 2015. godine u Španiji, a onda i ove godine u Švedskoj.

Verujem da ovi momci mogu mnogo. Vidim im zabrinutost zbog odlaska u Španiju, ali svi verujemo da ćemo se izboriti i predstavljati Niš i Srbiju u Ligi šampiona - dodao je Nazifi.

Ko je u mogućnosti i želi da pomogne ovim momcima, koji obećavaju da će ostaviti srce na terenu, može se obratiti treneru Huseinu Nazifiju za sve detalje na broj 065 45 69 145. Takođe, kako kažu u klubu, moguće su i donacije na račun kluba 325-9500800003047-26.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lelelelelelel

    07:23 // 12. 1. 2024.

    Svi sve znaju koliko vidim i ko trosi, i koliko i odakle… Što se ne javi jedan pametan i napravi da mozemo preko sms poruke da posaljemo novac za njihov odlazak.
    Mi sami će da skupimo da ih pošaljemo - siguran da ce da imaju i za nove dresove!

  • Max

    07:19 // 28. 12. 2023.

    Sto je piksi dužan? Ovo je reklama za grad, promocija grada i države....aaaa zaboravio sam, pare idu manekenima radničkog i bukovini kk konstantina

  • Leskovčanin

    20:15 // 27. 12. 2023.

    Niš ubrzano postaje obična kasaba...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: