Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 16. 6. 2015.

| Sport

Niški gimnastičari ekipno 20. na Evropskim igrama

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milos-paunovic.jpg
Miloš Paunović je zauzeo 47. mesto u svojoj grupi

Muška gimnastička reprezentacija Srbije, u čijem sastavu su i Nišlije Miloš Paunović i Petar Veličković, osvojila je 20. mesto na prvim Evropskim igrama u Bakuu. Njih dvojica nisu uspela da se domognu finala u pojedinačnim konkurencijama.

Članovi Gimnastičkog kluba Niš Miloš Paunović i Petar Veličković u nedelju su nastupili na po tri sprave, a juče i na preostale tri.

U ekipnoj konkurenciji Srbija je zauzela 20. mesto sa 158.096 poena, dok su zlatnu medalju osvojili Rusi (178.963), ispred Ukrajinaca (177.429) i Azerbejdžanaca (174.195).

Individualno, Miloš Paunović je na parteru dobio 13.100 bodova, na konju sa hvataljkama 12.433, na karikama 13.466, u preskoku 13.100, na razboju 13.833, a na vratilu 12.633.

Sa ukupno 78.898 poena zauzeo je 47. mesto.

Petar Veličković je u istoj grupi bio 58, sa ukupno 74.898 poena i rezultatima: parter 13.633, konj sa hvataljkama 12.833, karike 11.733, preskok 13.333, razboj 12.833 i vratilo 10.533.


Karatistkinja iz Niša peta na Igrama

branka Branka Aranđelović se borila sa 3 takmičarke i završila na trećoj poziciji u svojoj grupi; foto: Olimpijski komitet Srbije

Prva karatistkinja iz Srbije koja je učestvovala na nekom multisportskom takmičenju Međunarodnog olimpijskog komiteta je Nišlijka Branka Aranđelović.

Ona nije uspela da se plasira u polufinale u kategoriji do 55 kilograma pošto je u svojoj grupi doživela dva poraza, ostvarila jednu pobedu i osvojila treće mesto.

Branka Aranđelović, članica Karate kluba Niš, prvo je bila poražena sa 1:0 od Španjolke Kristine Garsije Ferer, a zatim izgubila od Francuskinje Emili Tou rezultatom 3:0.

Jedinu pobedu Branka je ostvarila nad Norvežankom Betinom Alštadseter sa 4:0 za podelu petog mesta u konačnom plasmanu.

Miloš Paunović na Evropskim igrama

Miloš Paunović u kvalifikacijama

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: