Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 22. 4. 2019.

| Sport

Niški gimnazijalac drugi u Srbiji na 100 metara

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
aleksa,-atletika,-nis-2
Do srebrne medalje uz lični rekord; foto: A. N.

Na školskom Prvenstvu Srbije u atletici koje je održano u Sremskoj Mitrovici drugi kroz cilj stigao je Aleksa Nikolić, učenik trećeg razreda Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša oborivši lični rekord (11.10). Mladi atletičar je jedini osvojio medalju za nišku gimnaziju.

Posle samo tri godine treniranja atletike Aleksa Nikolić je već skrenuo pažnju na sebe na različitim takmičenjima širom Srbije. Jedan od njemu značajnijih uspeha je sigurno i drugo mesto u jakoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije za srednjoškolce.

aleksa,-atletika,-nis Čekaju ga novi izazovi i na klupskom planu; foto: A. N.

Prvo mesto, koje je osvojio Stefan Mihajlov iz Pančeva (11.00), "pobeglo" mu je za 10 stotinki, a bio je ispred Danila Majstorovića iz Beograda (11.20).

Ovo je veliki uspeh za mene i školu koju predstavljam. Kako je ovo tek početak sezone, očekujem još dobrih rezultata i medalja na državnim prvenstvima ispred atletskog kluba Železničar iz Niša - kaže Aleksa Nikolić.

Plasman na školsko Svetsko prvenstvo mu je izmaklo jer su potrebni rezultati škole i u drugim disciplinama, a mladi Nikolić je jedini doneo medalju svojoj gimnaziji.

Ipak, to nije sve za ovu sezonu što se tiče mladog atletičara jer ga čekaju i klupski izazovi kao člana Atletskog kluba Železničar.

Zasad u ovoj sezoni ima zlatnu medalju u disciplini 400 m u konkurenciji seniora i starijih juniora na Prolećnom mitingu u Kruševcu. Rezultatom 52.87 došao je do najvišeg postolja uz novi lični rekord.

Aleksa Nikolić na Državnom školskom takmičenju

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • B.K

    16:32 // 22. 4. 2019.

    Bravo Aleksa! Sve čestitke na uspehu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: