Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 18. 3. 2015.

| Sport

Niški gimnazijalci se spremaju za Svetsko prvenstvo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stevan-sremac-gimnazija.jpg
Nišlije će prvog dana takmičenja od 9 sati igrati protiv ekipe iz Estonije

Kosovo, Estonija i Kamerun biće protivnici košarkašima Gimnazije “Stevan Sremac” na Svetskom prvenstvu koje će od 17. do 25. aprila biti održano u Francuskoj.

Milan Surlić (4), Miša Milojević (5), Stefan Radojković (6), Aleksa Stepanović (7), Nikola Spasov (8), Aleksa Džunić (9), Vojislav Ilić (10), Dušan Šćekić (11), Petar Bursać (12), Dušan Stanković (13), Luka Rilak (14) i Filip Milošević (15), predvođeni profesorkom fizičkog Marinom Milojević, predstavljaće Niš i Srbiju u Limožu.

Spremamo se, ali leti vreme. Dobro radimo, koliko možemo. Momci imaju obaveze u svojim klubovima, pa se uklapamo sa tim i školom - kaže Milojevićeva.

Sremac2014-Kosarka-Finale-141126-24-zpsbf6f1485.2 Marina Milojević je sa ženskom rukometnom selekcijom “Sremca” osvojila srebrnu medalju na SP 2010. godine

Niške igrače vodiće profesorka fizičkog Marina Milojević, bivša košarkašica i nekadašnji sportista godine Niša. Ona je sa ženskom rukometnom selekcijom “Sremca” osvojila srebrnu medalju na školskom Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Među favoritima su Turci, Francuska, Grčka, ali generacije se menjaju. Nema tu pravila, mi moramo da budemo ozbiljni u svakoj utakmici. Igraćemo našu igru, a protivnici neka nam se prilagođavaju - kaže Marina Milojević.

Takmičenje u grupama startuje 18. aprila, a dva dana kasnije na programu je osmina finala.

Nišlije će prvog dana takmičenja od 9 sati igrati protiv ekipe iz Estonije u okviru grupe "F", a onda će se od 15:30 sati sastati sa timom iz Kameruna. Sutradan “Stevan Sremac” igra protiv školske ekipe sa Kosova. Taj meč je na programu od 13 sati.

Kada su momci čuli u kojoj su grupi rekli su mi: “profesorka, mi idemo da ih rasturimo”. Još nemamo podatke o protivnicima, ali idemo da igramo - dodaje Milojevićeva.

Sremac2014-Kosarka-Finale-141126-28-zpsd12522bb Profesorka želi da se ekipi kupi i dodatna oprema

Planirano je da 20. aprila budu igrane utakmice osmine finala, a prvi i drugoplasirani u grupi “F” sastaće se sa drugim, odnosno prvim iz grupe “E” gde se takmiče ekipe iz Finske, Irske, Engleske i Indije.

Treći i četvrti u grupi igraće sa četvrtim i trećim iz "E" grupe za plasman od 17. do 32. mesta.

Videli smo da će biti naporno. Prvog dana imamo jednu utakmicu, a drugog nas čekaju dve. Odmah nakon toga slede utakmice za plasman - priča profesorka.

Sremac2014-Kosarka-141203-003-zps45980468.2 Gimnazijalci "Sremca" su kao prvaci Srbije obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo

Slobodan dan biće 21. aprila, a već dan nakon toga nastaviće se prvenstvo mečevima četvrtfinala. Polufinala su zakazana za 23. april, a dan kasnije i finale i svečana ceremonija zatvaranja.

Niškim košarkašima će Savez za školski sport Srbije pokriti put, smeštaj i hranu. Profesorka, pored pripremanja ekipe za šampionat, brine i o opremi prvaka Srbije.

Grad Niš nam je pomogao, kao i opštine Medijana i Crveni Krst i od tog novca kupićemo patike i trenerice. Planiramo da deci kupimo još jedan par trenerica da ne budu uvek u istom. Imam ideju i da im kupimo jakne i torbe, ali zavisiće od para koje dobijemo - dodaje Marina Milojević.

Srbija brani bronzanu medalju koju je pre dve godine na Kipru osvojila Sportska gimnazija iz Beograda. Naša zemlja je na šampionatu 2009. godine osvojila srebrnu medalju koju je donela Knjaževačka gimnazija, a dve godine pre toga bronzanu medalju osvojila je Gimnazija “Borislav Petrov Braca” iz Vršca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milemen

    20:05 // 18. 3. 2015.

    Ajmo momci, veliko iskustvo za sve vas! Uzivajte.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: