Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 8. 4. 2015.

| Sport

Niški gimnazijalci veruju u uspeh na Svetskom prvenstvu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kosarkasi-sremca.jpg
Košarkaši sa trenerom Marinom Milojević

Učenici Gimnazije "Stevan Sremac" spremaju se da 16. aprila krenu u Limož gde će učestvovati na Svetskom prvenstvu srednjih škola. Niški đaci veruju da mogu da donesu medalje. 

Do prve utakmice na Svetskom prvenstvu ostalo je još 10 dana, a niški gimnazijalci su ušli u završne pripreme. Protivnici u grupi su im Kosovo, Estonija i Kamerun, a Mondijal će biti održan od 17. do 25. aprila u Francuskoj.

Ekipe ne znamo, samo smo ih videli na slikama. Spremamo se u klubovima, treniramo i sa profesorkom. Ne znam koliko možemo, ali spremamo se ozbiljno i jako treniramo. Očekujemo da damo sve od sebe i napravimo neki rezultat - ističe Petar Bursać, učenik "Stevana Sremca".

patike Učenici i profesorka su od Grada dobili patike koje im je uručio gradonačelnik Zoran Perišić na svečanosti u Gradskoj kući

Takmičenje u grupama startuje 18. aprila, a dva dana kasnije se igra osmina finala. Nišlije će prvog dana od 9 sati igrati protiv ekipe iz Estonije u grupi "F", a onda će se od 15:30 sati sastati sa timom iz Kameruna.

Imamo nekoliko reprezentativaca i oni su igrali utakmice sa selekcijama zemalja koje učestvuju. Ipak, ovo je prvenstvo srednjih škola, pa ne možemo baš da znamo protivnike. Verujem da će konkurencija biti jaka - priča Dušan Šćekić, učenik "Sremca".

Drugog dana takmičenja “Stevan Sremac” igra protiv školske ekipe sa Kosova. Taj meč je na programu od 13 sati. Učenici su istakli da su posebno motivisani za poslednji meč u grupi, ali da ne žele da se politizuje košarka.

Dobili smo solidnu grupu, očekujemo lep plasman. Idemo na medalju, imamo želju i volju, spremamo se. Kao ekipa svi smo drugovi i van škole, pa ne vidim razlog da ne dođemo do nekog od prva tri mesta - dodaje Šćekić.

Srbija brani bronzanu medalju koju je pre dve godine na Kipru osvojila Sportska gimnazija iz Beograda. Naša zemlja je na šampionatu 2009. godine osvojila srebrnu medalju koju je donela Knjaževačka gimnazija, a dve godine pre toga bronzanu medalju osvojila je Gimnazija “Borislav Petrov Braca” iz Vršca.

Postoji pritisak da smo zemlja košarke i treba da opravdamo ime koje su generacije iza nas stvarale. Trudićemo se, daćemo sve od sebe. Mnogo faktora utiče, ali uz dobru igru, disciplinu i rad, doći ćemo do uspeha - optimističan je Šćekić.

srbija-kosarkasi-sremca Gimnazijalci brane bronzu na Svetskom prvenstvu

Planirano je da 20. aprila budu igrane utakmice osmine finala, a prvi i drugoplasirani u grupi “F” sastaće se sa drugim, odnosno prvim iz grupe “E” gde se takmiče ekipe iz Finske, Irske, Engleske i Indije.

Treći i četvrti u grupi igraće sa četvrtim i trećim iz "E" grupe za plasman od 17. do 32. mesta.

Slobodan dan biće 21. aprila, a već dan nakon toga nastaviće se prvenstvo mečevima četvrtfinala. Polufinala su zakazana za 23. april, a dan kasnije i finale i svečana ceremonija zatvaranja.

Na Svetskom prvenstvu, uz trenera Marinu Milojević, Srbiju i Niš će predstavljati Milan Surlić (4), Miša Milojević (5), Stefan Radojković (6), Aleksa Stepanović (7), Nikola Spasov (8), Aleksa Džunić (9), Vojislav Ilić (10), Dušan Šćekić (11), Petar Bursać (12), Dušan Stanković (13), Luka Rilak (14) i Filip Milošević (15).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milemen

    23:17 // 8. 4. 2015.

    Napred Stepo!

  • Proruski aktivista

    17:57 // 8. 4. 2015.

    Samo hrabro.Vi ste i sada nasi junaci.Tamo nemate sta da izgubite.Igrajte za Srbiju,Nis,gimnaziju i eto medalje.Srecno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: