Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 12. 2. 2019.

| Sport

Niški golbalisti osvojili srebro u Malmeu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Golbal Nais
Dvostruki državni šampioni sada i sa međunarodnim odličjem; ilustracija; foto: Golbal klub Nais

Da su tim koji zaslužuje veliku pažnju još jednom su pokazali golbalisti Naisa, koji su osvojili srebro na Malme openu, jednom od najvećih turnira u paraolimpijskim sportovima. Nišlije su na putu do srebra u ovom sportu, namenjenom isključivo slepim i slabovidim osobama, savladale ekipe iz Austrije, Grčke, Britanije i Švedske.

Sa polovičnim učinkom od po 3 pobede i poraza u prvoj fazi turnira Nišlije su se plasirale u završnicu. Nakon žestoke borbe u četvrtfinalu, Nais je bio brži od Kleia iz Soluna u pohodu na zlatni gol, te je rezultatom 3:2 obezbedio sebi borbu za medalju.

U polufinalu je aktuelnog šampiona Srbije čekao domaći tim Hamarbi, koji ga je savladao u prvom delu takmičenja. Revanširao se niški tim, pošto je sa 3:0 deklasirao ekipu iz Stokholma. U finalu je slavila engleska ekipa Fen Tigers sa 2:1, pa se golbalisti Naisa iz Malmea vraćaju sa srebrom oko vrata.

Osvojeno drugo mesto! Kakav debitanski nastup na jednom ovako velikom takmičenju - poručuju u Naisu.

Inače, Malme open je najavljen kao jedan od najvećih događaja ove godine u paraolimpijskom sportu, jer je okupio više od 2.000 sportista iz 25 zemalja, koji su se nadmetali u 13 sportova.

Podsetimo, Golbal klub Nais oformljen je pre manje od 2 godine. U svom debitantskom nastupu osvojio je titulu šampiona Srbije, a naredne godine i odbranio naslov državnog prvaka u jedinom paraolimpijskom sportu koji nema svoju olimpijsku verziju, a u kome je Jugoslavija nekada bila svetska sila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica

    20:06 // 12. 2. 2019.

    Fantastičan uspeh! Bravo, momci! Za vas nema granica! Pokazali ste da invaliditet nije ograničenje! Niškoj magiji golbala su svedočili u na severu Evrope!

  • Марко

    12:26 // 12. 2. 2019.

    Феноменалан успех голбалиста, сматра се највећим за српски голбал у последњих десетак година! У конкуренцији оф 14 екипа из седам земаља са голбал традицијом (Велика Британија, Немачка, Шведска, Финска, Данска, Грчка, Србија) бити други је равно чуду!!! Свака част стручном штабу и играчима, оставили су срце на терену, а били су концентрисани у одбрани. Капа доле, момци! Ви сте наш понос!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: