Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 25. 5. 2016.

| Sport

Niški golman spreman da debituje za Srbiju

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
JovanovicReprezentacija2.jpg
Jovanović živi svoj san: foto: Miroslav Jelisavčić

Golman niškog Radničkog Aleksandar Jovanović na pripremama je sa reprezentacijom Srbije u sklopu kojih će A selekcija odigrati 3 prijateljska duela, a 24-godišnji Nišlija bi mogao da debituje već u prvom meču u sredu 25. maja protiv Kipra.

Odlična izdanja čitave sezone među stativama niškog kluba nisu promakla selektoru Slavoljubu Muslinu, koji je Jovanovića uvrstio među 4 golmana za ovo reprezentativno okupljanje.

Period adaptacije u novom okruženju je prošao dobro.

Otkad sam počeo da treniram sanjao sam da budem deo selekcije koja okuplja najbolje fudbalere ove zemlje. Prvi utisci su fenomenalni, fasciniran sam pristupom treningu najiskusnijih igrača, osetio sam kakav je brz i moderan fudbal i adaptirao sam se jako brzo - prepričao je Jovanović prve utiske iz reprezentacije.

On bi već u prvoj prijateljskoj utakmici mogao da debituje u sredu od 17 sati protiv Kipra, jer će se golmani Vladimir Stojković i Predrag Rajković naknadno priključiti reprezentaciji, tako da je u konkurenciji Damira Kahrimana izgledno da se bar poluvreme nađe među stativama.

U sredu će selektor odlučiti da li me vidi među stativima. Ako dobijem šansu, potpuno sam spreman i nadam se da ću u najboljem svetlu reprezentovati sebe, klub i grad iz koga dolazim - pun je samopouzdanja 24-godišnji Nišlija.

Aleksandar Jovanović - FB profil Aleksandra Jovanovića Jovanović na treningu reprezentacije; foto: FB profil Aleksandra Jovanovića

Jovanović je baš sa Kahrimanom cimer u reprezentaciji, a proteklog vikenda bili su protivnici na utakmici Crvene zvezde i Radničkog, u kojoj su crveno-beli slavili, pa je evropski san Nišlija ove sezone ostao nedosanjan. Aleksandar je otkrio da je bilo priča i o toj utakmici.

Pričali smo o svemu i svačemu, dotakli smo se i tog meča. Razmenili smo mišljenja o trenerima, taktici, a pričao mi je i o svojoj internacionalnoj karijeri. Što se te utakmice tiče - šta je tu je, trebala nam je pobeda u najtežoj mogućoj utakmici, da smo osvojili koji bod više na nekim drugim gostovanjima sada bismo bili u Evropi. Nemamo za čime da žalimo, odlična sezona je iza nas - podvukao je Aca.


Klub odlučuje o mojoj budućnosti

Sve su glasnije spekulacije o transferu čuvara mreže Radničkog, a on je potvrdio da postoje ozbiljni pregovori, ali da se on tu poslednji pita.

Igrač sam Radničkog još godinu dana, tako da klub odlučuje da li ću biti prodat. Interesovanje postoji, hvala Bogu, ali tek kad klub bude prihvatio neku ponudu, sešću i razmotriću, a potrudiću se da to bude prava odluka i za klub, i za mene - istakao je Jovanović.

Kao njegov novi klub najčešće se spominje izraelski Makabi iz Tel Aviva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: