Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 9. 2. 2012.

| Sport

Niški kajakaš izabran za najboljeg sportistu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dusan i srdjan
Dušan Stojiljković i njegov trener Srđan Kapešić

Dušan Stoiljković, član niškog Kajak-kanu kluba Gusar, dobio je zlatnu plaketu za izuzetne sportske rezultate od Zajednice železničkih sportskih klubova Srbije.

Dvadesetogodišnji kajakaš Dušan Stoiljković dobio je jedno lepo i vredno priznanje u zaista velikoj konkurenciji. Kajak-kanu klub Gusar je član Zajednice železničkih sportskih klubova Srbije, a jedan od najuspešnijih članova je dobio zlatnu plaketu za izuzetne sportske rezultate i sat. Na svečanosti su bili predsednik Železnice Srbije Milovan Marković i predsednik Zajednice Milan Bodiroga.

- Oduševljen sam nagradom. Time su mi ukazali poverenje koje treba i ove godine da opravdam. Ovo je veliki podstrek za mene i prvo veliko priznanje - rekao je Dušan.

U Zajednici je 86 klubova iz Srbije koji se takmiče u preko 30 disciplina.

Stoiljković već osam godina trenira u klubu i prošle godine je ostvario važne rezultate. Bio je drugi u Srbiji u disciplini C2 spust i treći u 3xK1 slalom. Na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Banjaluci zauzeo je 16. mesto u disciplini 3xK1, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu u Bratislavi. Ciljeve za ovu godinu je već postavio.

- Prvo želim da uđem u tim reprezentacije i da odem na Evropsko prvenstvo koje će maja biti u Nemačkoj. Ove zime sam najbolje trenirao do sada. Pokušaću da ostvarim normu za Olimpijadu jer znam da mogu ako se poklope kockice - pun je optimizma mladi kajakaš.

Sezona mu počinje maja u Skoplju gde će imati izborno takmičenje za reprezentaciju gde je nastupao prethodne 4 godine.

- Psihički sam sazreo i osećam se sigurnije nego ranije. To mi je prethodnih godina bio problem. Greške koje sam pravio bile su zbog loše koncentracije i psihičke pripreme - istakao je Dušan.

On je u karijeri osvojio mnogo medalja na turnirima i državnim prvenstvima i postigao značajne rezultate na međunarodnim takmičenjima. Bio je 9. na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Sloveniji u disciplini 3xK1 u konkurenciji od 23 posada. Na Balkanskom prventvu iste godine osvojio je jedno prvo i dva treća mesta. Godinu dana kasnije proglašen je najboljim takmičarem u Srbiji u konkurenciji i juniora i seniora.

Dušan je još jedan u nizu niških sportskih bisera koji svjim trudom, radom i željom uspeva da na najbolji način predstavi ovaj grad. Kajak ne spada u kategoriju popularnih sportova, ali na ovim prostorima ima sigurnu budućnost što se tiče takmičara. Samo je potrebna i podrška i pomoć da ovaj mladi sportista ne "odvesla" u neku drugu državu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: