Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 30. 5. 2011.

| Sport

Niški kajakaši na Svetskom prvenstvu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Kristina Petrović

NIŠ - Kajakaši niškog kluba "Gusar" Kristina Petrović, Emilija Cvetković, Dušan Stoiljković i Aleksandar Janjić nastupiće sa reprezentacijom Srbije na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Oni su mesto u reprezentaciji i učešće na dva velika takmičenja obezbedili na izbornim trkama za reprezentaciju na reci Ibar.

Kristina Petroviće je osvojila prvo mesto, a Emilija Cvetković treće u disciplini K-1. U istoj disciplini Dušan Stoiljković je osvojio treće, a u disciplini C-1 Aleksandar Janjić je bio treći.

Ovi takmičari će nastupati za reprezentaciju Srbije na Evropskom Prvenstvu 17. jula u Banja Luci, kao i na Svetskom prvenstvu septembra u Bratislavi, gde će moći da izbore i plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. 

Takmičari "Gusara" izborili su mesta u reprezentaciji Srbije skoro u svim kategorijama.

Juniori K-1 slalom prvo mesto Strahinja Arandjelovic drugo mesto Nemanja Todorovic i trece mesto Braqnislav Ilic.

- Nažalost zbog dešavanja oko raftinga, bili smo primorani da trku održimo u Ušću na reci Ibar i to po prvi put u istoriji našeg kluba, koji ove godine puni 60 godina postojanja. To nas nije poremetilo što govore i naši rezultati. Prezadovoljni smo i očekujemo lepe rezultate i na Evropskom i Svetskom šampionatu - rekao je Srđan Kapešić, trener reprezentacije i Kajak kanu kluba "Gusar".

Na reci Ibar su bile održane dve izborne trke, a organizator jedne je bio niški klub "Gusar". Naime, klub "Gusar" je trebalo da bude domaćin aprila na Nišavi kod Ostrovice, ali zbog Evropskog kupa u raftingu je to moralo da se odloži.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niko Bitan

    20:28 // 31. 5. 2011.

    Само да после град Ниш и они на власти не својатају успех ових момака и девојака. Град Ниш са овим нема никакве везе, у питању је велика воља и сналажљивост тренера и упорност ове сјајне деце. Од града су увек добијали мрвице и тапшање по рамену и по које сликање када се оствари неки битан резултат.А паре,без њих је успех у спорту немогућ? Па паре су ишле неким другим људима који су организовали нека друга такмичења (ко је споменуо рафтинг?) на стазама које су изградили такмичари ККК Гусар.Не заслужује град Ниш овај клуб као ни момке и девојке који славу свог града проносе широм Европе.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: