Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 7. 5. 2020.

| Sport

Niški kajakaši pozivaju decu da im se pridruže: I u doba epidemije, ovaj sport je bezbedan

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kajak Nišava
Niški kajakaši počeli sa treninzima; foto: JV/MJ

Zbog toga što je individualni sport u kome nema fizičkog kontakta i jer se vežba u prirodi, kajak je jedan od sportova koji su bezbedni i tokom epidemije, a u niškom Kajak kanu klubu Gusar zato pozivaju decu da im se pridruže. U prilog tome da je ovo trenutak da mališani postanu kajakaši ističu i to što Nišava godinama nije bila čistija.

Uslov je da dete zna da pliva, kaže predsednik ovog kluba Zoran Jevtić, kao i da bude sportski zdravo.

Da može da prođe sportski pregled u sportskom dispanzeru. Neki manji defomitet kičme, što je nešto što većina dece sada ima, nije nešto što bi ih sprečilo da se bave ovim sportom. Ovo je sport koji može znatno da pomogne u razvoju dece i u pravilnom stavu - rekao je Jevtić.

Već im se javilo nekoliko mališana, pa će u narednim danima organizovati treninge tako da ih ne bude najviše devetoro u grupi. Deca koji žele da se priključe Gusaru mogu se raspitati i prijaviti svakog dana od 10 sati u prostorijama kluba, koji se nalazi u centru grada, ispod restorana Gusar. Važno je samo, napominje Jevtić, da dođu sa roditeljima.

Kreće lepo vreme i logično je da sada vršimo upis novih članova. Sada smo videli priliku da se sada oglasimo malo više. Bitno je da se deca bave bilo kojim sportom, ali sada je bitno da to bude sport koji se radi na otvorenom, u prirodi, da ne bude bliskog kontakta... Prepoznali smo priliku da animiramo decu da se bave ovim sportom - navodi predsednik Gusara.

Na početku pandemije planetu su obišle slike kanala u Veneciji za koje kažu da dugo nisu izgledali čistije, a sve je povezivano sa manjkom saobraćaja i aktivnostima ljudi. Ista situacija je i sa Nišavom. Jevtić ističe da njegove tvrdnje nisu zasnovane na analizi vode, ali kao neko ko je svakodnevno na ovoj reci već decenijama, jako je zadovoljan stanjem Nišave.

Ja sam veslao od 1983. godine i sećam se i da je bila čistija. Ali sada je znatno čistija nego što je bila prethodnih godina. Mi smo svakog dana tamo i znamo da ume i da smrdi i da miriše na neki hemikalije, dešavalo nam se da deca neće da treniraju, jer smrdi. Nismo radili hemijske analize, ali stvarno je čista, to se vidi - rekao je Jevtić.

Iako su počeli sa treninzima, kajakaši ne znaju kada će se vratiti i takmičenjima. Kajakaški savez Srbije još nije ništa po tom pitanju obavestio klubove, a Nišlije se nadaju da će krajem leta moći da nastave borbu za medalje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:06 // 7. 5. 2020.

    Svašta u sred zaraze

    • aleksa

      08:42 // 8. 5. 2020.

      Poštovana Gospođo pojedinačni sportovi na otvorenom gde ne postoji nikakav kontakt izneđu sportista su apsolutno bezbedni za treniranje u doba COVID infekcije.Pogotovu što je sportista sve vreme trevinga izložen UV zračenju sunca na kome virus apsolutno gubi virulencu.U svakom slučaju je zdravije vreme provesti u prirodi i na suncu nego zatvoren u 4 zida.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: