Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 24. 5. 2021.

| Sport

Niški klubovi i dalje čekaju novac iz budžeta, ne zna se kada će im biti uplaćen

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
basket koš lopta
I dalje čekaju novac iz budžeta; foto: Vanja Keser

Ni posle skoro 5 punih meseci na račune sportskih klubova i kolektiva u Nišu nije uplaćen ni dinar. Novopostavljeni većnik Aleksandar Stojičić ne odgovara na pozive i poruke novinara Južnih vesti, a javno je dostupna jedino odluka o klubovima od posebnog interesa za grad.

Na toj listi je ukupno 17 klubova, a među njima su dobro poznati Radnički i Mašinac, od fudbalskih, kao i Želja i Naisa od rukometnih klubova. Klub od posebnog značaja je i Vaterpolo klub Nais, kao i Odbojkaški klub Niš, ali tu su i kubovi stonog tenisa i tenisa, gimnastike, malog fudbala, streljaštva… klubovi Klubovi od posebnog interesa za grad

Kriterijumi na osnovu kojih Komisija predlaže sportske organizacije i stava 4. ovog člana su: popularnost sporta na gradskom, nacionalnom i međunarodnom planu; masovnost takmičarskog i rekreativnog bavljenja sportom na gradskom, nacionalnom i međunarodnom planu; doprinos afirmaciji Grada na nacionalnom i međunarodnom planu; tradicija sportske organizacije u Gradu; broj takmičarskih ekipa u redovnom sistemu takmičenja; broj angažovanih stručnjaka sa adekvatnim obrazovanjem i postignuti rezultati na međunarodnim klupskim takmičenjima - piše u obrazloženju.

Međutim, svi oni i dalje čekaju novac iz gradske kase. Do kada - ne zna se, jer većnik ne odgovara na pozive i poruke novinara. Tokom prošle nedelje se javio i rekao da može da priča tek posle 13:30, ali nakon toga nije “podizao slušalicu” niti je uzvratio SMS-om.

Prema nezvaničnim informacijama konačna odluka Komisije za sport, koja je imala zadatak da pregleda prijavljene programe klubova iz Niša, mogla bi da bude poznata do kraja nedelje.

To bi se poklopilo sa ranijim datumima koje su pominjali i većnik i gradonačelnica Dragana Sotirovski kao odrednicu kada bi novac mogao da bude uplaćen kolektivima - kraj maja.

Podsetimo, ove godine se u finansiranju sportskih klubova u Nišu desio presedan jer se sa uplatom novca iz budžeta kasni već punih 5 meseci.

Zbog toga su mnogi klubovi na ivici opstanka, posebno RK Železničar, a kao razlozi za kašnjenje navedeni su ostavka bivšeg većnika Branislava Kačara i nepostojanje Komisije za sport.

Novi većnik je izabran krajem marta, dok je Komisija formirana početkom aprila, a odbornik Branislav Jovanović je ukazivao na mogućnost da je predsednik Komisije Nenad Filipović u sukobu interesa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemamo za sendvice

    08:31 // 25. 5. 2021.

    Posto se gradonacelnica hvali sa istorijom evo ovo se u istoriji grada nije desilo da se na ovakav nacin za vreme korone kada se utakmice nisu igrale da se smanji budzet za sport. Tako je kad žena nema osecaj za sport ko nam je kriv. Gledajte i propadajte. Trebamo svi da se pobunimo protiv ove templarke.

  • Milos Jovanovic

    23:56 // 24. 5. 2021.

    Po nalogu prve "dame" a prema savetima dusebriznika pojedini klubovi su izbaceni sa liste kao sto je stonoteniski klub Kolumbo vicesampion drzave , pa KK Konstantin koji sa svim mladjim kategorijama i trenerskim pogonom igra sve jedinstvene lige Srbije a status od znacaja za grad i pare se dodeljuju privatnom klubu FairPlay sa ukupno 3 coveka i koji je svoj status unapred vec prodao Subotici.

    • Sf

      12:13 // 25. 5. 2021.

      Pa od te prodaje je dobar i neko ko je taj Fair Play stavio na listu.

    • Smeško

      19:10 // 25. 5. 2021.

      Kako može bilo koji klub koji se takmiči u super ligi da bude skinut sa liste??? A kriterijumi koj si ima vezu do gradonačelnicu!!! Nećete još dugo živi bili pa videli!

  • goran

    19:24 // 24. 5. 2021.

    Po cemu je zenski kosarkaski klub privilegovan? Svake godine ispada i administrativnim putem ostaje u ligi. Sportski direktor Stankovic u sukobu interesa jer je ujedno i predsednik sofke . Čovek privatizovao klub i lepo zivi od para poreskih obveznika. pod hitno ukinuti finansiranje klubova od opstinskih para, neka gospoda nadju sponzore ili neka se ugase.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: