Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 28. 7. 2012.

| Sport

Niški košarkaši peti na Univerzitetskim igrama

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kosarkasi univerzitet u nisu

Košarkaši Univerziteta u Nišu zauzeli su peto mesto na prvim Evropskim univerzitetskim igrama u Kordobi.

Niški košarkaši vratili su se sa takmičenja u Kordobi gde su zauzeli visoko peto mesto. Mogli su i zaslužili su više, ali sreća nije bila na njihovoj strani. Jedini meč koji su izgubili bio je četvrtfinalni i samo jedna izgubljena četvrtina na prvenstvu i na kraju osvojeno peto mesto. Ipak, nezadovoljstvo u redovima niške ekipe ne postoji.

- Nismo imali sreće u četvrtfinalu. Mislim da smo bili među tri ekipe po kvalitetu i da smo pobedili u četvrtfinalu uzeli bismo sigurno medalju. Momci su dali maksimum, ja sam zadovoljan - rekao je Miodrag Kocić, trener ekipe i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Univerzitet u Nišu predstavljali su Vladimir Veličković, Vladimir Đorđević, Stevan Ivetić, Stefan Jović, Nenad Šćepanović, Nemanja Gudžić, Mladen Vitković, Marko Janjušević, Goran Ostojić, Bratislav Perić, Bojan Risimić i Marko Gaćinović. Ekipu su vodili Miodrag Kocić i Tomislav Simić.

- Čestitao bih momcima. Bila je sjajna atmosfera, kao nikada pre. Igrači su dobili veliko iskustvo. Moram reći da baca senku na ovaj rezultat činjenica da nismo imali mnogo pomoći Regionalni košarkaški savez istočne Srbije pomogao nam je koliko je mogao, otišli smo tamo bez obeležja, opreme - istakao je Kocić.

U grupnom takmičenju niški košarkaši su ostvarili sve tri pobede i kao prvi na tabeli se plasirali u četvrtfinale. Usledio je četvrtfinalni duel gde su studenti iz Niša poraženi od Univerziteta iz Poznanja sa 53:51. U borbi za peto mesto Nišlije su pobedile ekipu Univerziteta Fatih iz Turske rezultatom 65:55.

- Bilo je ovo veliko takmičenje, ozbiljnije nego Evropsko univerzitetsko u košarci. Organizacija je bila odlična, Litvanci su pokazali opet da su najbolji. Oni u sklopu jednog univerziteta imaju nekoliko fakulteta za sport - ispričao je Miodrag Kocić.

Peto mesto je veliki uspeh i košarkaši su, kao i odbojkaši na ovom takmičenju, pokazali da Niš ima mnogo sportskih talenata, ima rezultate vredne pažnje i ima čime da se podiči u sportu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: