Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:36, 21. 8. 2019.

| Sport

Niški košarkaši počeli pripreme za Drugu ligu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Konstantin-okupljanje-10-1024x768
Marko Cvetković održao prvi trening; foto: OKK Konstantin

Niš će, uz Beograd, biti jedini grad koji će imati dva predstavnika u Drugoj košarkaškoj ligi, a košarkaši niških ekipa Konstantina i Fer-pleja počeli su pripreme za novu sezonu u drugom rangu koja bi trebalo da startuje početkom oktobra.

Prozivku igrača Konstantina obavio je trener Marko Cvetković, a na prvom treningu bili su prošlosezonski igrači Nemanja Gudžić, Vukašin Đorđević i Aleksa Stevanović, zatim potencijalna pojačanja Đorđe Đokić i Nemanja Kostić, kao i bivši igrači niškog kluba Vitković, Đorđević, Tasić i Stamenković i nekolicina juniora.

Počeli smo da radimo i to je najbitnije, trudićemo se da što pre formiramo neki "kostur ekipe", pa ćemo moći da iznesemo i neke konkretnije ambicije i očekivanja. Zasada je sve trenutno u fazi razmatranja. Imamo nekolicinu igrača iz prošle sezone, sa nama su i neki momci koji su već igrali u Konstantinu, trudićemo se da privučemo što više mladih i talentovanih igrača - rekao je Cvetković.

20190819_161553-1024x768 Na prozivci nova i stara lica; foto: OKK Konstantin

U Konstantin bi trebalo da se vrate, kako piše na sajtu kluba, bek Đorđe Đokić koji je prošlu sezonu proveo u Rtnju iz Boljevca i 18-godišnji centar Nemanja Kostić, koji je iz kadeta niškog tima otišao u Dinamik.

Još nemamo nijednog potpisanog igrača. Sa Đokićem i Kostićem bi trebalo da se realizuju dogovori, baš kao i sa još nekolicinom sa kojima smo tek u preliminarnoj fazi pregovora. Mnogo više će se, nadam se, znati već krajem avgusta - dodaje Cvetković.

Poznato je da je plej Vladimir Veličković otišao u leskovačko Zdravlje, bek Dušan Filipović vratio se u Pirot, a centar Dušan Vuletić potpisao je za Mladost iz Smederevske Palanke.

Ekipa Konstantina bi, prema planu, trebalo da pripreme obavi u Nišu, a nakon kondicionog dela, uslediće serija pripremnih mečeva i turnira.


I Fer-plej počeo pripreme za Drugu ligu

fair play Prvi trening košarkaša Fer-pleja; foto: Z. P.

I drugi predstavnik Niša u ovom rangu takmičenja počeo je pripreme, ali u sali Osnovne škole "Dušan Radović". Trener Fer-pleja Ivan Simić odradio je prvi trening sa ekipom, a kako kaže, u toku su pregovori sa nekim pojačanjima.

Očekujemo još par igrača i mislim da će to biti popunjen tim za ovu sezonu. Liga je izuzetno jaka, ali mi ćemo gledati našu šansu da iskoristimo na najbolji način i ostvarimo cilj, a to je opastanak - kaže Simić.

Ekipa Fer-pleja će pripreme obaviti u Nišu, a još nema tačnog plana pripremnih utakmica.

Najmanje ćemo odigrati 6 ili 7 pripremnih utakmica. Trenutno smo u pregovorima sa ekipama za mečeve. Radno je, idemo postepeno i nadam se da će ovo biti uspešna sezona za nas - dodaje Simić.

Sezona u Drugoj košarkaškoj ligi trebalo bi da počne prve nedelje oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: