Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 25. 7. 2018.

| Sport

Niški košarkaši u četvrtfinalu Evropskih univerzitetskih igara

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Univerzitetska kosarkaska selekcija
U četvrtfinalu na Bolonju; Milan Rašić

I treću pobedu zabeležili su košarkaši iz Niša, koji predstavljaju Srbiju na Evropskim univerzitetskim igrama, a ovog puta savladali su domaćine Portugalce sa ubedljivih 76:59. Tako su se kao prvi u grupi plasirali u četvrtfinale, u kome ih očekuju studenti iz Bolonje.

Rutinski su savladali niški košarkaši Portugalce u poslednjem meču grupne faze. Već na poluvremenu imali su dvocifrenu prednost (43:31), pa su se u trećoj deonici opustili, što su studenti sa Univerziteta Aveiro iskoristili i smanjili zaostatak na 6 poena. Međutim, to je bilo sve što su mogli, pa su košarkaši iz Niša ubedljivo slavili.

Ipak, da rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu, smatra trener Miodrag Kocić, pošto kaže da su se Portugalci borili do samog kraja.

Pokušali smo da kroz utakmicu podignemo kvalitet i uigranost ekipe. Protivnik nam je bila netipična i borbena ekipa, pre svega po igračkim pozicijama. Kao prvi u grupi nastavljamo turnir. Najbitnije je da se sada odmorimo i saniramo sitne povrede kako bi što spremniji ušli u borbu za polufinale - priča Kocić.

Danas je dan pauze za košarkaše na takmičenju u Koimbri, a sutra, 26. jula, na programu su četvrtfinalne borbe. Bolonja, rival niškog sastava, takmičenje u grupi C završila je na 2. poziciji, pošto je savladala Poljake i Grke, ali izgubila od Francuza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: