Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 15. 12. 2020.

| Sport

Niški košarkaši u kolicima igrali sa evroligašem na turniru u Bijeljini

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
KKK Nais na turniru u Bijeljini 3
Predstavnici Naisa na turniru; foto: Marko Aleksandrović

Iako su zabeležili oba poraza na turniru "Sport bez granica" u Bijeljini, jedan od učesnika Evrolige i regionalne NLB lige Zmaja, takmičari KKK Nais iz Niša zadovoljni su stečenim iskustvom i prilikom da odigraju dve utakmice u godini koju je obeležila pandemija korona virusa. Niški košarkaši su tako, pored utakmice, imali priliku da dodatno učvrste prijateljstvo sa predstavnicima domaćina iz Bijeljine.

Detalj sa utakmice KKK Nais - KKK Zmaj 7 Utakmice kao važno iskustvo; foto: Marko Aleksandrović

Turnir je organizovao KKK Bijeljina, a uz domaćina i Nišlije, učestvovao je i KKK Zmaj iz Gradačca, evroligaš i neporaženi u prethodnoj nezavršenoj sezoni regionalne NLB lige.

Puleni trenera-igrača Arnela Mulića pobedili su svaku četvrtinu na turniru, a najbolji igrač turnira je bio kapiten tog kluba Edis Imširović, koji je u obe utakmice ostvario dvocifren učinak u broju poena, asistencija i skokova.

Ovaj turnir je opravdao svoje ime. Prijateljstvo sa Bijeljinom traje duže od decenije. Radujem se što smo ostvarili prve kontakte sa Naisom. Nišlije imaju mlad klub, sa sasvim solidnom organizacijom i dobrim potencijalom. Imaju kolosalnu akademsku podršku, prati ih lokalna samouprava i sponzori, vidljivi su u medijima. Verujem da možemo da imamo saradnju u skorijoj budućnosti - rekao je Imširović, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

KKK Nais na turniru u Bijeljini 2 Ove godine mnogo utakmica; foto: Marko Aleksandrović

Nišlije su izgubile oba meča, prvo rezultatom 65:32 (18:2, 16:12, 17:8, 14:10) od Zmaja, pa sa 65:59 (22:12, 16:15, 18:16, 9:16) od Bijeljine. Ekipa Zmaja je bila najjača ekipa sa kojom se Nais susreo u svojoj istoriji, kaže Ivan Popović, igrač niškog tima.

Nama je čast da smo mogli da igramo sa „zmajevima“. Vrhunski tim, disciplinovan, uigran. Biće nam čast da u vremenu koje dolazi da sarađujemo. S druge strane, zadovoljni smo što smo odigrali i takmičarku utakmicu u okviru Prve lige Srbije. Raduje nas igra protiv domaćina, jer mnogo utakmica u proteklom periodu daje rezultat – osećamo se lepo na terenu - rekao je Popović.

Sport bez granica - KKK Nais, KKK Zmaj i KKK Bijeljina 2 Turnir koji je zbližio klubove; foto: Marko Aleksandrović

Nišlije su u Bijeljinu pošle sa samo šest igrača, ali bez obzira na mali broj igrača, kao dokazani borci na terenu, nisu se predavali, kaže predsednik KKK Nais Marko Aleksandrović.

Nais je imao priliku da nastavi sa odigravanjem velikog broja utakmica. Zaključno sa ovim turnirom u ovoj godini je odigrano 19 utakmica, 13 u poslednja tri meseca - kaže Aleksandrović.

U odsustvu Bratislava Kostića, kapiten Naisa bio je Miodrag Krstić, potpredsednik kluba.

Politika kluba je da u ovoj „kovid“ sezoni razvija igrače iz Niša i okoline. To činimo i kroz veliki broj utakmica, nabavkom što kvalitetnijih kolica za svakog pojedinca, stručnim radom. Čak i za „normalnu“ godinu, ovo je pristojan broj utakmica. Ta činjenica je nama na ponos - rekao je ponosni Krstić.

Boris Cvjetković vodi delegaciju KKK Nais kroz Etno selo Stanišići Pored takmičarskog, poseta Bijeljini imala i turistički značaj; foto: Marko Aleksandrović

Pored takmičarskog značaja, poseta Bijeljini imala je i važan segment u jačanju prijateljstva sa domaćinima iz kluba Bijeljina.

Nama u KKK Nais je praznik kada se susrećemo sa predstavnicima našeg bratskog kluba. Njihovo gostoprimstvo je uvek iznova jedan nov „zadatak“ za nas da im „uzvratimo“. Ovaj sport je više od prijateljstva - rekao je fizioterapeut KKK Nais Tomislav Kojadinović.

Kapiten KKK Bijeljina Boris Cvjetković smatra da je plan je da početkom naredne godine Nišlije i Bijeljinci imaju i višednevne zajedničke pripreme.

Drago nam je što su naši prijatelji iz Niša upoznali naše prijatelje iz Gradačca. Napravljena je komunikacija, verujem da će sjajno komunicirati u budućnosti, jer imaju šta da ponude jedni drugima, a divni su ljudi. Što se tiče „naših“ Nišlija, oni znaju da nam samo tokom utakmice nisu „bratski“ klub. Pobedili smo ih u zanimljivoj utakmici, a takvi su naši susreti u poslednje vreme. Plan nam je da imamo zajedničke mini-pripreme, moguće ovde u Bijeljini, tokom januara - rekao je Cvjetković.

Istraživači sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu (Aleksandar Stamenković, Tijana Stojanović, Danijel Boži Istraživački sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja; foto: Marko Aleksandrović

Trener-igrač Naisa, Miljan Hadžović, istraživač saradnik na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, predvodio je grupu istraživača iz Niša, studenata doktorskih studija Tijanu Stojanović, Danijela Božića i Aleksandra Stamenkovića. Ekipa istraživača je radila pilot istraživanje na temu antropometrijskih karakteristika, motoričke agilnosti i motivacije košarkaša u kolicima.

Zahvaljujem se predstavnicima stručnih štabova KKK Bijeljina i KKK Zmaj iz Gradačca što su imali strpljenja i volju za testiranje. Dobili smo dragocene podatke i imamo šta da objavimo sportskoj nauci - rekao je Hadžović.

Statistiku za ovaj turnir vodila studentkinja master studija pomenutog fakulteta Biljana Dobrosavljević, inače žiteljka Bijeljine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlanac

    13:01 // 15. 12. 2020.

    Podržati ih!

  • Марко

    10:31 // 15. 12. 2020.

    У Бијељини је била чета мала, али одабрана. Снага једног клуба у кошарци у колицима је та, да поред много отказа изађеш на терен и даш све од себе. Проф. Миљан Хаџовић, тренер ККК "Наис", један диван човек, научник у области адаптивног физичког вежбања, сјајно игра кошарку у колицима и одлично стручно води тим. Велико хвала ККК "Бијељина" и ККК "Змај", строгим учитељима на терену и дивним људима

  • Mara

    09:04 // 15. 12. 2020.

    Ljudi za svaku pohvalu i nagradu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: