Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 21. 1. 2021.

| Sport

Niški košarkaši u kolicima osvojili bronzu na prvom turniru u basketu "3 na 3"

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Bronzanom medaljom zadovoljni su svi u klubu; foto: FB KKK Nais

Proteklog vikenda u Beogradu je održan prvi turnir u basketu "3 na 3" uz podršku Saveza košarkaša u kolicima na kome su učestvovali i košarkaši Naisa koji su zauzeli treće mesto u konkurenciji od šest ekipa.

Trener i igrač Naisa profesor Miljan Hadžović prezadovoljan je postignutim rezultatom, naročito jer su u borbi za bronzu uspeli da savladaju favorizovanu ekipu Soko rezultatom 7:3.

Odbrana je bila ključ uspeha u oba meča koja smo pobedili, jako me raduje da se igrači lepo osećaju na terenu. Zadovoljan sam igrom svih igrača - rekao je Hadžović.

Nišlije su predstavljali Aleksandar Dinić, Uroš Peralović, Miljan Hadžović i kapiten Bratisalav Kostić koji je na ovom turniru igrao u novim kolicima koje je dobio pred ovaj turnir u okviru konkursa koji je raspisalo Ministarstvo pravde.

Sa novim kolicima sam bolji igrač, bar za klasu. Krećem se linearno brže, startniji sam, a i brže menjam pravac. Zadovoljan sam igrom i postignutim rezultatom - izjavio je Kostić.

Ovaj uspeh je još veći ako se zna da ekipa Naisa svoje treninge obavlja u hali u Bojniku, pošto se hala Čair i dalje nalazi u kovid sistemu. Posle Bele Palanke i Knjaževca sada na treninge opet putuju, kaže predsednik kluba Marko Aleksandrović i dodaje da problem, pored puta, predstavlja i prevoz kombijem koji nije prilagođen osobama sa invaliditetom.

Žao mi je što moramo na treninge da putujemo van Niša. Najviše mi je žao igrača, to su osobe sa invaliditetom, nije im lako sa transferima iz automobila u kombi, onda u salu, pa obratno. Lako može doći do povreda, jer kombi kojim putuju nije namenjen osobama sa invaliditetom - rekao je Aleksandrović.

On se zahvalio Bojniku i dodao da tamo igrači KKK Nais imaju bolje uslove nego u samom Nišu.

Mi nismo privilegovani, prihvatili smo sudbinu da treniramo u "egzilu“, hvala svima u Bojniku koji ima sjajnu halu i bolje uslove nego što smo imali u Nišu. Jedino što trošimo više vremena i para - zaključio je Aleksandrović.

Savez košarkaša u kolicima namerava i da pokrene šampionat Srbije u basketu 3 na 3, a svi učesnici turnira podržali su ideju čiju realizaciju, kažu, sa nestrpljenjem očekuju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    20:55 // 22. 1. 2021.

    Bravo momci, svaka cast i samo napred!

  • Invaliditet

    20:35 // 21. 1. 2021.

    Da li im je zabranjeno da treniraju u Nišu?

  • Nišavac

    20:04 // 21. 1. 2021.

    Momci su borci! Kraljevi! Šta god uradili, kapa dole!
    Snaga svesti jednog društva se ogleda u i tome kakav je tretman prema osobama sa invaliditetom.
    SRAMOTA je da ovi ljudi nemaju termin u Nišu, nego mora da putuju u Bojnik da treniraju. Sraman tretman od strane lokalne samouprave.
    SRAMOTA, SRAMOTA, SRAMOTA!
    SRAM VAS BILO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: