Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 26. 10. 2020.

| Sport

Niški košarkaši u kolicima prijateljsku utakmicu završili sa minus 35 poena

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
KKK Nais KKK Soko košarka u kolicima
Pripreme za Prvu ligu u punom jeku; foto: KKK Nais

Jedan od najjačih srpskih timova KKK Soko odigrao je prijateljsku utakmicu sa KKK Naisom u sali niške Osnovne škole "Mika Antić", a gosti su ubedljivo slavili, rezultatom 60:25. Utakmici je prisustvovao i predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije Vladimir Kuzmanović, koji je poručio svim osobama sa invaliditetom iz ovog dela zemlje da dođu u Nais i treniraju košarku u kolicima.

Niški klub postoji više od godinu dana i nadmeće se u najjačem domaćem prvenstvu za košarkaše u kolicima.

Do pre 18 meseci smo mogli da sanjamo da će na jugu Srbije postojati klub košarke u kolicima. Sada, srećom, postoji KKK Nais koji promoviše ovaj divni sport u delu zemlje koji gravitira Nišu. Pozivam sve osobe sa invaliditetom iz Niša i okoline da se jave u KKK Nais i treniraju košarku u kolicima - kaže Kuzmanović.

Oni koji su se već priključili niškom klubu poslednjih nedelja se prijateljskim utakmicama intenzivno pripremaju za novu sezonu u Prvoj ligi. Ovog puta, rival im je bio Soko, tim koji ima u svom sastavu internacionalce i reprezentativce, pa je jedan od pretendenata na titulu.

Nasuprot njima bio je mladi tim Naisa u kome su svi dobili šansu da nastupe, pošto je bila prijateljska utakmica. Trener Miljan Hadžović nije bio zadovoljan prikazanim i naglasio da neće svi dobiti šansu i kada krene takmičenje.

Znali s kim se sastajemo, sa jednim od najjačih sastava sa kojim smo odmerili snage u poslednjih 14 meseci. Uprkos tome, namera nam je bila da igramo našu igru, da stičemo iskustvo kroz zvanične utakmice. Nezadovoljan sam velikim brojem promašenih zicera mojih igrača. Jednostavno ne mogu da ubace kada se nalaze ispod koša. Odatle ovolika razlika od 35 poena – rekao je Hadžović.

U niškom klubu zaključuju da je sada potrebno da igrači koji su potekli u Naisu postanu pouzdaniji u igri, a kako bi sprovodili zamisli trenera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Марко

    22:44 // 26. 10. 2020.

    Биће боље, главу горе!

  • Mara

    20:09 // 26. 10. 2020.

    Biće bolje

  • Durlanac

    17:56 // 26. 10. 2020.

    ККК Nais je odgranizaciono strahovito napredovao. Imaju masovnost na treningu, što je retkost u regionu. Mnoge osobe sa i bez invaliditeta su članovi tog kluba. Milina je videti ih kako se bore na treninzima u maloj sale hale Čair. Volja, zalaganje, borba, marljivost... Kao i na svakom početku, mora da osete silu iskusnijih igrača ovog sporta. Velika razlika je trenutno stanje, ali to poboljšava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: