Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 2. 3. 2021.

| Sport

Niški košarkaši u kolicima zbog problema sa prostorom prestaju sa treninzima, moguće i gašenje kluba

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kkk nais foto klub
Prestaju sa treninzima, jer nemaju gde da treniraju u Nišu; foto: KKK Nais

Tokom vikenda, u okviru Prve lige Srbije, košarkaši u kolicima niškog Naisa izgubili su na turniru u Požarevcu od Bijeljine i Despota iz Beograda. To je, kako kažu u klubu, posledica netreniranja, jer u Nišu nemaju gde, a Bojnik im je daleko. Zato su doneli odluku da prestanu sa treninzima, a ako se nešto ne promeni moguće je i gašenje kluba.

KKK Nais je jedan od najmlađih sportskih kolektiva u Nišu. Osnovan je 2017, ali je zvanično profunkcionisao 2019. sa nabavkom adekvatne opreme koja nije jeftina.

Za kratko vreme dali su nekoliko reprezentativca, doneli i nekoliko pehara u Niš, ali nisu dobili svoj prostor za trening u gradu u kojem je klub ponikao. I pored neredovnih treninga oni su ovog vikenda otputovali na turnir u Požrevac, ali se otuda vraćaju, po prvi put, sa 2 poraza.

U prvoj utakmici, motivisana ekipa Bijeljine dobila je Despot rezultatom 32:48. U narednoj utakmici, košarkaši u kolicima iz Bijeljine savladali su naš tim još ubedljivije – 64:37. U poslednjoj, jednoj od najuzbudljivijih utakmica ove sezone između Despota i našeg tima, Beograđani su odneli pobedu nakon produžetka – 37:30. Čestitamo obema ekipama na fer i korektnoj borbi, sa željom da i u nastavku sezone ostvaruju dobre rezultate - kažu klubu.

kkk nais2 foto klub Dva poraza u Požarevcu; foto: KKK Nais Razloge za loše rezultate vide u netreniranju i teškim uslovima u kojima klub radi. Kako su i ranije rekli malu salu hale “Čair” imali su samo ujutru, od pola 8, i to svega nekoliko meseci.

Pored ranog termina, za košarkaše u kolicima dodatni je problem bio nepristupačnost i sportskom objektu, ali i neprilagođene svlačionice i tuševi.

Uslovi su bili bolji u Bojniku, ali je ova opština u Jablaničkom okrugu bila predaleko za niške košarkaše, a to je bio dodatni i finansijski i organizacioni izazov.

Zato je odlučeno, kako pišu u saopštenju, da se do daljeg stane sa treninzima.

Psiho-fizička i finansijska istrošenost koja je doživela kulminaciju u Požarevcu, naterala nas je da obavestimo javnost da prestajemo sa trenažnim aktivnostima, do daljeg. Ukoliko se situacija ne promeni, rukovodstvo kluba razmišlja o dugoročnom prestanku svih klubskih aktivnosti - piše u saopštenju.

Ono što bi moglo da reši njihove probleme je stalan i prilagođen prostor za trening u Nišu, ali i donacije i finansijska pomoć kako bi klub opstao. Ipak, kako su ranije rekli, sluha za njihove muke u rukovodstvu Grada Niša do sada nije bilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    07:51 // 3. 3. 2021.

    Žalosno ... do Boga ! I teško da će doći do nekog razumnog rešenja jer "oni" koji treba da reše ovaj problem nemaju ratio !
    Žalosno je i to što je pola Srbije , naizgled, nehendikepirano , fizčki ... ubijeno u pojam !

  • Laki

    20:26 // 2. 3. 2021.

    Ovim momcima moj duboki naklon. Žalosno je što političari u našem gradu nevide ove hrabre i srčane momke i neodvoje neki dinar za njihov opstanak.

  • Тиктон

    18:27 // 2. 3. 2021.

    Да ли је морало да дође до овога? Да ли особе са посебним потребама мора да протестују да би им живот био нормалан?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: