Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 19. 2. 2021.

| Sport

Niški naprednjak na utakmici Zvezde koja se igrala pred "praznim tribinama"

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
bojzi
Prazna Marakana; foto: čitalac

Zbog epidemioloških mera utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između domaće Crvene Zvezde i italijanskog Milana odigrana je, zvanično, pred praznim tribinama, ali prema fotografijama, zapadne lože bile su dupke pune, a sporadično navijanje čulo se i tokom televizijskog prenosa, iako je reditelj te kadrove u prenosu zaobišao. Među privilegovanim navijačima bio je i narodni poslanik i član SNS-a Vladimir Đukanović, ali i jedan od čelnika niških naprednjaka - Bojan Marinković Bojzi.

Molili su navijači Crvene Zvezde i čelnici ovog kluba da Krizni štab omogući igranje utakmice sa Milanom sa 30 % kapaciteta stadiona, kako trenutno dozvoljava UEFA, ali su nadležni zvanično ostali dosledni propisanim merama. Odluka je bila da se ne dopusti igranje pred publikom, pa su se mnogobrojni navijači pomirili sa tim i meč pratili preko malih ekrana.

Ipak, izgleda da nisu svi gledali meč na TV-u, već je najmanje nekoliko stotina onih koji su utakmicu pratili uživo sa stadiona, sa lože na zapadnoj tribini.

U televizijskom prenosu tokom meča nije prikazivan ugao kamera koji daje pogled na zapadnu tribinu, ali su zato oni koji su tamo bili fotografijama dokumentovali da je publike ipak bilo.

Među njima su, sudeći prema objavama, i Đukanović, ali i naprednjak iz Niša, Bojan Marinković Bojzi.

Veliki broj negativnih komentara na društvenim mrežama izazvale su fotografije prepune lože, a pored onih o očiglednom nepoštovanju epidemioloških mera, veliki broj je i o privilegovanim navijačima.

Zvezdaši su ogorčeni i pitaju kako članovi SNS-a mogu da prisustvuju utakmicama, a oni, kao verni navijači, ne mogu.

Jedan od dugogodišnjih navijača Zvezde iz Vlasotinca razočaran je odnosom uprave kluba i države prema navijačima i smatra da se ovako prave nove podele.

Čulo se navijanje u prenosu, vidim i fotografije po društvenim mrežama. Iskreno, ja ne bih otišao, vakinisan sam, ali mora da se ispoštuje trenutna situacija. Pred utakmicu su navijači priredili bakljadu, mislim da je to bilo lepo, ali tu se završavana priča. Ako su mogli Barselona i PSG da odigraju utakmicu da se nije čuo nijedan glas, samo oni trenera i igrača, mogli smo valjda i mi - kaže ovaj zvezdaš.

Pogotovo je razočaran informacijom da među povlašćenim navijačima ima onih stranačkih, koji su isključivo na osnovu toga pratili meč uživo.

Ne volim mešanje politike i sporta, što je ovde izraženo. Imao sam i raspravu na društvenim mrežama sa Đukanovićem, koga sad vidim na utakmici. Neću da su neki jednakiji od drugih. Nije korektno zbog mene, zbog mojih 100 - 200 Vlasotinčana koji su mogli da odu i koji idu često, na derbije, evropske utakmice. Ipak smo 300 km udaljeni od Beograda. Neće mi ogaditi Zvedu, sve će proći, a ona će ostati - kaže navijač iz Vlasotinca.

Nakon utakmice sa Radničkim, navijačka grupa "Nišlije 1986" je proslavila 35. rođendan vatrometom na isto toliko lokacija u Nišu, ali "Delije" iz Niša nisu mogle da prisustvuju utakmici u Beogradu.

Mogao je, sudeći prema fotografiji, jedan od čelnika niškog SNS-a i odbornik u Skupštini na Panteleju Bojan Marinković Bojzi, koji je, kako se vidi, bio na stadionu "Rajko Mitić" u društvu prijatelja.

Kako je dobio ekskluzivnu kartu da posmatra meč sa Milanom novinari Južnih vesti nisu saznali od Marinkovića, na brojeve poznate redakciji nije se javljao, a njegova fotografija sa društvenih mreža je ubrzo obrisana nakon negativnih komentara navijača Zvezde.

Na utakmicu, međutim, nije mogao da ode vatreni navijač Zvezde iz Pirota. Svake godine kupuje godišnju ulaznicu, iako zbog posla i udaljenosti ne može uvek da ode.

Idem redovno na derbije, evropske utakmice i kada igra u Nišu i Surdulici. Ali kupovinom karte podržavam klub. U svakoj drugoj situaciji bio bih na Marakani, čekali smo da vidimo da li će Krizni štab da dozvoli, kada nije, gledali smo na televiziji sa prijateljima. Kako su neki bili, ne bih da komentarišem, znam da neki prijatelji kluba gledaju utakmice iz lože, bilo ih je i na košarci, ali to svakako nije pošteno prema drugima. Zašto je on veći navijač od mene? - kaže Piroćanac.

Inače, meč je završen rezultatom 2:2, a utakmicu je obeležilo i vređanje igrača Milana Zlatana Ibrahimovića sa tribine i loža gde su bili smešteni privilegovani navijači.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    07:14 // 10. 4. 2021.

    Pogledajte tu produhovljenost kao likovi sa vašara iz Babušnicu

  • Milan

    22:02 // 23. 2. 2021.

    To je ta elita iz Direkcije za javni prevoz.
    Bojzi i Laza, sve sam stručnjak do stručnjaka.
    Ali ne sekirajte se, oni se ionako ne voze autobusom,
    sem kad idu da aplaudiraju vođi.

  • Ne navijam ali mogu da primetim

    20:33 // 21. 2. 2021.

    Direkcija za javni prevoz grada Niša, glavni na mitinzima, utakmicama. Poznati, vidjeni, slavni. Nema sta, gospoda iz Kuršumliju zajahali i ne popuštaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: