Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 22. 2. 2017.

| Sport

Niški odbojkaši dominantni protiv Ribnice

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ok Niš
Do plej-ofa ostalo još 2 utakmice, a Nišlije žele pobedu u obe; foto: Vanja Keser

Odličnom igrom odbojkaši kluba Niš uspeli su da savladaju favorizovanu Ribnicu u hali “Čair”. Ipak, Kraljevčani su bili oslabljeni za povređenog Stefana Okošanovića koji je 2. najbolji poenter Superlige i bez koga, kako se pokazalo, ne mogu.

Najbolji igrač na utakmici bio je bloker Milan Stojković sa 20 poena, a za njim Danilo Pavlović i Predrag Pržić sa po 13, dok je u gostujućem timu toliko imao Stanislav Paunović.

Odbojkaši Ribnice su samo u 1. setu pokazali zašto su među najboljim domaćim ekipama. Najrazličitijim rešenjima u napadu i odbrani uspeli su da okrenu rezultat i osvoje ovu deonicu. Ipak, u nastavku su Nišlije bile te koje su se za sve pitale. Igrali su agresivno, minimalno grešili i poentirali na sve načine.

U 3. deonici nisu gosti više bili statisti, ali se Stojković razgoropadio što je pokrenulo i prevelo u vođstvo OK Niš. U poslednjem periodu su timovi pravili mini serije, ali ulaskom Jovića Nišlije su dobile novu energiju, koja im je pomogla da postave konačnih 3:1 i tako zadrže sva 3 boda u Nišu.

I kapiten niškog tima Predrag Pržić bio je zadovoljan prikazanom igrom i poželeo da samo tako nastave i u preostalim mečevima.

Kraj je sezone, već imamo dosta problema sa povredama i mi oni. Vidimo da se na dnu tabele dosta zakuvalo, a nama su ova 3 boda dosta vredna. Posle nekog niza slabih partija ova pobeda nam mnogo znači. Čestitam svim svojim igračima - rekao je Pržić.

Ovom pobedom je prevaziđena prva od 3 prepreke ka cilju, 5. mestu na tabeli, koje bi im donelo lakšeg protivnika u plej-ofu - i to baš Ribnicu. U sledećem kolu OK Niš će otputovati u Kragujevac na megdan Radničkom koji su ovom pobedom prestigli na tabeli.

NIŠ - RIBNICA 3:1 (22:25, 25:14, 25:19, 25:19)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Mirko Janković i Stanislava Simić

Niš: Lukić 1, Rakić, Pejčić 1, Jović 3, Pavlović 13, Brčić 9, Rajković, Stojković 20, Kostadinović (L), Pržić 13, Mijalković 5, Ilić 1

Ribnica: Ilić 12, Nenadić 4, Stefanović, Okošanović, Marković, Mocić (L), Ćosić 12, Vilimanović 4, Strahinja Milovanović 6, Slobodan Milovanović 6, Paunović 13, Savić (L)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: