Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 5. 11. 2017.

| Sport

Niški odbojkaši izgubili od Vojvodine u napetoj završnici

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Odbojkaši Niša
Ponovo je najbolji u redovima niškog tima bio Uglješa Ilić, sa 14 osvojenih poena; foto: Vanja Keser

Otkad su se vratili u odbojkašku elitu, Nišlije nisu osvojile ni set protiv Vojvodine, jednog od najboljih domaćih timova. Tako je bilo i ovog puta, u derbiju Super lige odigranom u hali "Čair", ali su se odbojkaši Niša borili za svaku loptu i bili izuzetno požrtvovani, posebno u poslednjem setu, koju su izgubili sa 30:28.

Posebno servis nije funkcionisao kod domaćeg sastava, što se najviše osetilo tokom poslednje deonice, u kojoj su sa mukom osvajali poene, a onda to anulirali servisom u mrežu ili van terena. I blok nije bio kao inače, pa su samo jedan poen osvojili pomoću njega.

U prvom setu su se do sredine Nišlije rezultatski držale blizu Novosađana, ali je par njihovih dobrih napada, uz nekoliko grešaka na drugoj strani, donelo +6 za goste. Tada je publika u niškoj hali videla par lepih poena, domaći su spasili 3 set lopte, ali je Miran Kujundžić izveo neodbranjiv smeč za osvajanje prve deonice rezultatom 25:21.

I u drugom setu isto - Vojvođani su bežali, uglavnom držali neku solidnu prednost od 3, 4 poena, što je uz grešku domaćih i novi smeč Kujundžića na kraju bilo sasvim dovoljno za osvajanje drugog dela sa 25:18. I pored toga, publika u "Čairu" videla je mnoštvo vrhunskih poena, Milan Mijalković je 3 puta znalački "upecao" protivnike, ali je opšti utisak bio da su se prilikom osvajanja poena domaći igrači mnogo više trošili.

Tako je bilo i u završnoj deonici, u kojoj su niški odbojkaši mnogo popravili igru u svim segmentima, sem u servisu. Tada se sve vreme igralo poen za poen, najveće vođstvo, koje je ostvario neki tim, bilo je 3 poena i to samo jednom, na samom početku, dok se u nastavku retko dešavalo da neko pređe minimalnu prednost.

Svaki mukom osvojeni poen podizao je samopouzdanje Nišlijama, dok bi ga onda servis u mrežu poništavao, mada su igrači stalno bodrili jedni druge, a i podrška sa tribina nije izostala. Tako se stiglo i do igre na razliku, izuzetno napeto bilo je u "Čairu" u tim trenucima, ali je na kraju Vojvodina pokazala zašto je šampion države i slavila sa 30:28.

Ovo je bio prvi poraz Nišlija, koje su sada na 3. poziciji Super lige, s obzirom na to da isti učinak ima i Mladi Radnik, ali i bod više. U sledećem kolu, niški superligaš putuje u Ljig, gde će se nadmetati sa Spartakom, ekipom kojoj ove sezone nikako ne ide, jer su vezali 4 poraza i sa jednim bodom, koji su "skinuli" Crvenoj zvezdi, nalaze se na poslednjem mestu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Trovac

    15:02 // 6. 11. 2017.

    Eno ga brka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: