Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 2. 11. 2017.

| Sport

Niški odbojkaši jedini sa juga prošli u četvrtfinale Kupa, sledi Vojvodina

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Odbojkaši
Derbi sa Vojvodinom već u subotu; foto: Vanja Keser

Iako je jug Srbije imao 4 predstavnika u osmini finala muškog i ženskog Kupa, jedino su odbojkaši Niša uspeli da se plasiraju u četvrtfinale, lako pobedivši Novi Sad, dok Vranje, Milenijum i Dubočica nisu uspeli da iznenade daleko jače rivale i svi su izuzetno ubedljivo poraženi.

Nakon nešto više od sat vremena igre, superligaš iz Niša slavio je u Novom Sadu protiv istoimene ekipe, a rezultat je bio 25:18, 25:14, 25:21. Jedino su početkom 2. seta domaći uspeli da pariraju gostima, ali ne zadugo, a ponovo je najbolji u redovima Nišlija bio Uglješa Ilić.

Najveći otpor pružile su odbojkašice Vranja, čiji je protivnik bio pančevački Dinamo, čak su na početku prvog seta i povele. Međutim, to nije bilo dovoljno za senzaciju, čak ni osvajanje jedne deonice, pa su izgubile sa 3:0.

Što se tiče odbojkašica niškog Milenijuma i odbojkaša Dubočice iz Leskovca, oni su imali izuzetno jake protivnike, od kojih su poraženi sa 3:0, a oba meča završena su za manje od sat vremena. Tako je rezultat po setovima u duelu Crvene zvezde i Nišlijki bio 25:16, 25:8, 25:11, a Radničkog iz Kragujevca i Dubočice 25:7, 25:13, 25:13.


Derbi kola u “Čairu” u subotu

Sigurna pobeda u Kupu bila je odlična uvertira za odbojkaše Niša, koji će u subotu, 4. novembra, od 16 sati u hali “Čair” dočekati Vojvodinu. U derbiju jedina dva tima koja imaju maksimalni broj poena, favorit je aktuelni šampion države, ali i domaći bi trebalo da imaju svoje šanse.

Oni su imali “vatreno krštenje” na početku nove sezone, protiv Crvene zvezde i pomalo neočekivano uspeli da slave, a onda su “pali” i Radnički i Jedinstvo. Sa druge strane, Novosađani do sada nisu izgubili nijedan set: ubedljivi su bili protiv Spartaka i Radničkog, a jedino su im crveno-beli iz Beograda zadali malo problema.

Utakmice ova dva tima tokom prošle dve sezone ne idu na ruku Nišlijama, s obzirom na to da nikada nisu uspeli ni set da im oduzmu, ali nikada nisu ni imali ovakav učinak pred duel sa jednim od najboljih klubova u državi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: