Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:30, 2. 11. 2019.

| Sport

Niški odbojkaši propustili 5 meč-lopti i izgubili u Požarevcu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
keita i stojkovic, ok nis, foto jv vanja keser
foto: JV / Vanja Keser

Drugi poraz u sezoni odbojkaši Niša pretrpeli su na teškom gostovanju u Požarevcu od Mladog radnika (3:2), pa su nakon 5. kola Superlige pali na četvrtu poziciju. Nišlije, koje je sa 34 poena predvodio Numori Keita, imaju za čim da žale jer su u četvrtoj deonici ispustili pet meč-lopti.

Povratnici u elitni rang i najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku takmičenja odbojkaši Niša izgubili su od Mladog radnika na gostovanju u

meču punom preokreta i neizvesnosti. Sjajnu partiju sa 34 poena pružio je Numori Keita, a pratili su ga Ikbajri sa 23 i Lopar sa 12 poena.

Nisu se dobro snašli niški odbojkaši u prvom setu, u kom nijednom nisu vodili, a Mladi radnik je raspoloženim Micićem i Popovićem poveo sa 7:4. Tajm-aut gostima nije mnogo pomogao, a usledio je period sa 5 direktno poklonjenih poena Nišlija i vođstvom domaćina od 12:11. Seriju 4:0 Mladog radnika nije prekinuo ni drugi tajm-aut trenera gostiju (16:11), a slaba vajda su bila i dva bloka Lopara i Ikbajrija. Ulazak Tokića na servis i as malo su "probudili" Nišlije za izjednačenje (20:20). Ipak, tri poena Popovića i as Micića presudili su na stranu domaćina koji je dobio prvi set sa 25:23.

milan stojkovic, ok nis, nis, oktobar 2019, foto jv vanja keser foto: JV / Vanja Keser

Druga slika viđena je u drugoj deonici - Keita i Ikbajri su doneli Nišu prednost od 4:0, a pridružio im se i Stojković za prednost od 9:5. Tajm-aut domaćih nije mnogo zbunio goste, a novu seriju su napravili (4:0) najviše zahvaljujući greškama u redovima Mladog radnika za prednost od 16:8. Pokušao je trener domaćih Milan Đuričić da izmenama promeni situaciju na terenu, ali je tamo postojao samo jedan tim - OK Niš. Stojković je bio siguran na servisu, Lopar u bloku, a Keita u napadu i to je donelo prednost od 23:12 za Nišlije. Ipak, dve greške Keite i Ikbajrija i as odbojkaša iz Požarevca odgodili su kraj ovog seta. Drugu set-loptu poenom je Nišu doneo Jelić za izjednačenje u setovima (25:16).

ok nis, blok, foto j vanja keser foto: JV / Vanja Keser

Greške na obe strane obeležile su početak treće deonice, a onda je na scenu sa dva vezana poena stupio Keita za prednost Niša od 6:2. Njemu se u sakupljanju poena pridružio Jelić, a uz blok Lopara, Niš je poveo sa 14:8. Nije se predavao domaćin, ali sigurnost je bila na strani Nišlija koji su poveli sa 19:12 i nagovestili osvajanje i ovog seta. Tehničar gostiju je lepo raspoređivao lopte saigračima, pa su Stojković, Keita i Ikbajri predvodili napade Nišlija za vođstvo u setovima od 2:1 (25:17 u trećem).

Najviše uzbuđenja viđeno je u četvrtoj deonici koja je trajala 38 minuta i gde Niš nije iskoristio čak 5 meč-lopti, a Mladi radnik je do seta došao iz četvrtog pokušaja. Posebno raspoložen u ovom setu bio je Numori Keita, doskorašnji igrač Mladog radnika, koji je sa dva vezana poena označio početak četvrtog seta. Uz još dva njegova poena i blok kapitena Milana Stojkovića Niš je poveo sa 5:2 i tako naterao trenera domaćin na tajm-aut. Usledila je loša igra gostiju i greške Keite, Ikbajrija i Jelića donele su izjednačenje (7:7) i tajm-aut Dragana Svetozarevića, trenera Nišlija.

ok nis, nis, foto jv vanja keser foto: JV / Vanja Keser

Prijala je pauza gostima koji su sjajnom igrom u napadu i dobrim blokovima Lopara i Jelića poveli sa 11:8. Uzvratili su Micić i Zvicer za izjednačenje (11:11), a onda je usledila velika borba za svaki poen. Požarevljani su jurili rezultat, a onda je Keita doneo priliku za osvajanje meča (24:22). Niš nije iskoristio prvu meč-loptu, pa je usledila prava drama. Nišlije su nanizale još četiri meč-lopte, ali su se domaćini svaki put odbranili i onda preokrenuli i došli do svoje prve set-lopte (30:29) što je nateralo Svetozarevića na novi tajm-aut. To je pomoglo Nišlijama za izjednačenje, ali je Kieta servis-greškom dao Mladom radniku još jednu priliku koju nije iskoristio. Ipak, Zvicer i Savić su stavili tačku na ovaj dug set (33:31) pun borbe za izjednačenje u setovima 2:2.

Sa 3:0 počeli su niški odbojkaši odlučujuću deonicu, ali je nakon tajm-auta domaćin uzvratio serijom 5:0 za preokret. Usledio je tajm-aut Svetozarevića, ali i greške Nišlija za vođstvo Mladog radnika od 7:4. Jurili su niški odbojkaši rezultat, a kada je glasio 10:7 za domaćina trener gostiju zatražio je još jedan tajm-aut. Pauza je malo prodrmala odbojkaše Niša, ali nedovoljno jer je uskoro domaćin vodio sa 12:9. Sigurnom igrom Zvicera i Micića ekipa Mladog radnika je došla do prve meč-lopte (14:10), ali je slavlje domaćina na kratko odložio Ikbajri. Ipak, Mladi radnik je poenom Kostića stigao do pobede od 3:2.

Nakon petog kola Niš ima tri trijumfa i dva poraza i tako je sa 10 bodova pao na četvrtu poziciju. U narednom kolu Nišlije dočekuju beogradsku Crvenu zvezdu.

MLADI RADNIK - NIŠ 3:2 (25:23, 16:25, 17:25, 33:31, 15:11)

Sportski centar "Požarevac", Požarevac

Sudije: Zoran Radovanović i Goran Gradinski

MLADI RADNIK: Popović 22, Savić 5, Vulikić, Kostić 4, Micić 18, Medurić 7, Zvicer 10, Stević, Ubiparip, Lečić, Ilić (libero), Dukić 3.

NIŠ: Lopar 12 (7 blokova), Pejčić, Nikić, Jović (libero), Milovanović 1 (1 blok), Keita 34 (2 asa), Stojković 9 (2 bloka, 1 as), Ikbajri 23 (3 bloka), Jelić 7 (1 blok), Jovanović, Tokić 1.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Coja

    22:10 // 2. 11. 2019.

    Šteta... Dovedite drugog primaca napadaca, jer mi igramo u toj dijagonali samo sa jednim... Jel ste nasli srednjaka istog kvaliteta Lopara, posto ovaj odlazi za dve nedelje!?? I jel znate ko vam je prvi a ko drugi dizac!?? Sve vas to ceka da resite, a prvenstvo tek pocelo... Zvezda, 2 sa Spartakom u kupu.. A forma pada..!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: