Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:10, 26. 2. 2020.

| Sport

Niški odbojkaši pružili veliki otpor šampionu, ali izgubili u derbiju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ikbajri cubrilo ok nis, foto jv vanja keser
Velika borba, ali na kraju poraz; foto: JV / Vanja Keser

Poveli su niški odbojkaši u Novom Sadu (1:0), potom i izjednačili (2:2), ali nisu uspeli da naprave malo iznenađenje i pobede šampiona Vojvodinu u "Spensu". Nakon drugog kola mini-lige Vojvodina ima pobedu više od Niša koji je i dalje na drugoj poziciji.

Derbi mini-lige opravdao je svoj epitet - utakmica sa pet setova, preokreti, velika borba i dobri poeni obeležili su duel Vojvodine i Niša. Slavio je na kraju domaćin koji sada ima pobedu više od niškog tima i ima prvu poziciju na tabeli.

VVV_5037 Zadržali drugu poziciju; foto: JV / Vanja Keser

Meč je počeo izjednačeno, a onda su Ikbajri i Čubrilo doneli Nišlijama vođstvo od 6:4. Nisu gosti sa juga Srbije ispuštali više prednost, a serijom 8:0 potpuno su "slomili" Novosađane kojima ni oba tajm-auta nisu pomogla da se "probude". Na servis Stojkovića, koji je upisao i as, upisali su poene Ikbajri i Jelić, a Niš je poveo sa 18:9. Smanjili su domaći zaostatak boljom igrom (18:12), ali nakon tajm-auta trenera Niša, Ikbajri je sa dva poena doneo Nišlijama plus 8 (20:12). Greškama Ikbajrija i Čubrila i poenom Buše, Vojvodina je došla na minus 4 (20:16), ali grešili su domaći sa servis-linije, a Niš je sačuvao prednost i osvojio prvi set (25:19).

Povela je Vojvodina sa 2:0 u drugoj deonici, ali je Niš preko Keite, Stojkovića i Ikbajrija preokrenuo (3:2). Vodila se tada izjednačena borba do 12:12, a onda su domaći napravili seriju 4:0 i poveli sa 16:12. Novom serijom, od 3:0, Vojvođani su povisili prednost na 20:14. Bila je to prednost koju Niš nije uspeo da stigne, ni pored raspoloženog Stojkovića koji je u finišu upisao tri poena. Novosađani su ovu deonicu dobili sa 25:18 i izjednačili su time u setovima na 1:1.

Da se radi o pravom derbiju, pokazao je i početak treće deonice. Nakon izjednačenog starta (5:5), Vojvodina je servis-greškom Stojkovića i poenom Rudića napravila prednost od dva poena (7:5), koju je čuvala u nastavku. Ikbajri poenom i Stojković blokom doneli su izjednačenje (11:11), a onda je usledila izjednačena igra. Vojvodina je uz dve serije povela prvo sa 16:13, potom i 19:14, a Nišlije taj zaostatak nisu uspele da nadoknade. Novosađani su poveli sa 2:1 u setovima (25:19).

VVV_5046 foto: JV / Vanja Keser

Sigurnom igrom, pre svega na bloku, Vojvodina je četvrtu deonicu počela vođstvom 4:0. Stojković i Keita pomogli su Nišlijama da dođu na minus jedan (4:3), ali je novosadska ekipa povela sa 9:6. Uz dva poena Kovačevića i blok Rudića domaći su poveli sa 12:6, a usledila je onda igra poen za poen. Nisu se predavali niški igrači i poenima Keite i Ikbajrija smanjili na 15:12, ali je tajm-aut Vojvodine prekinuo seriju. Stupio je tada na scenu kapiten niške ekipe Milan Stojković i uz dva asa, pored bloka Jelića, doneo izjednačenje (16:16). Vratila je Vojvodina ubrzo prednost, ali su gosti serijom 3:0 i poenima sa servisa Ikbajrija poveli sa 19:18. Usledila je velika borba, ali i snažna volja niških igrača, koji su serijom 4:0 i poenima Stojkovića i Keite, popuno dominirali, dobili set (25:21) i izjednačili na 2:2 u setovima.

Uz dve greške Nišlija, novosadski tim je poveo sa 3:1 u petom setu. Nisu se dobro snalazili gosti, što je koristio domaćin i poveo sa 6:3. Nisu se predavali igrači sa juga Srbije, ali je Vojvodina vodila sa 9:5. Pokušao je trener niške ekipe Dragan Svetozarević da "razmrda" svoje igrače tajm-autom (10:6), ali je nakon odmora usledila greška Ivkovića i vođstvo Vojvodine od 11:6. Greškom domaćina i blokom Ikbajrija Niš se približio, ali do kraja, i pored ogromne želje i borbe, nije uspeo da preokrene. Rezultatom 15:11 Vojvodina je dobila odlučujući set i pobedila sa 3:2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:46 // 27. 2. 2020.

    Biće bolje

  • Sale Niš

    22:35 // 26. 2. 2020.

    Proradio Stojke kapiten!stranci rade posao,ali bez ovakve igre kapitena ne mozemo daleko u play off-u! Idemo Milane,Jovicu,Milovanovicu,Ivkovicu i ostali!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: