Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 1. 9. 2017.

| Sport

Niški polumaraton po 21. put na gradskim ulicama

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Niški polumaraton
Očekuje se i nastup trostrukog pobednika Nišlije Velimira Bojovića; foto: Vanja Keser

Iako ne znaju koliko će se učesnika pojaviti, organizatori se nadaju da će se u subotu, 2. septembra, na Niškom polumaratonu takmičiti rekordni broj trkača. Otvaranje je zakazano za 17:45 na Trgu Kralja Milana, a početak trke je odmah nakon toga, od 18 sati.

Mogu se prijaviti svi zainteresovani ali, kako kažu organizatori iz Atletskog kluba Niški maraton, nastupaju na sopstvenu odgovornost. Ovo je 21. internacionalni maraton, a povučeni iskustvom od prethodnih godina, jedan od organizatora Nenad Cvetković objasnio je da i ove godine očekuju takmičare iz inostanstva.

Sve je proteklo u najboljem redu, Grad je stao iza organizacije, kao i svih godina do sada. Očekujemo nastup našeg takmičara, koji je trostruki pobednik polumaratona u Nišu Velimir Bojović. Uvek dođu Bugari, Makedonci, Bosanci, svake godine su dolazili, pa se nadamo da će i ove. Očekujemo dosta njih iz drugih gradova i za ove trke osnovnih i srednjih škola - priča Cvetković.

Po ugledu na prethodnih 12 godina, sem polumaratonaca, takmičićice se srednjoškolci, osnovci, a posebno interesantan za gledaoce biće “bebi maraton”, koji počinje od 18:05 kod glavne Pošte. Tu će se nadmetati mališani do 7 godina, a staza će biti dugačka 150 m.

Troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji, kako navode organizatori, dobiće medalje, diplome i majice, dok će pobednici polumaratona u muškoj i ženskoj kategoriji biti nagrađeni i peharom. Proglašenje pobednika u svim kategorijama planirano je za 19:45.

Trka će početi na Trgu kralja Milana i staza će voditi preko Bulevara Nemanjića do naselja Brzi Brod, odakle se vraća nazad do Somborske ulice, pa odatle ponovo Bulevarom Nemanjića, do centra grada.

Startnina je 1.200 dinara, a brojevi se mogu podići u prostorijama kluba u Mesnoj zajednici Stanko Paunović u Ulici Generala Milojka Lešjanina ili na samom startu, sat vremena pre početka trke.

Podsetimo, zbog ove manifestacije će nekoliko ulica u Nišu biti zatvoreno za saobraćaj, pa će i gradski autobusi promeniti standardnu maršrutu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milisav

    21:46 // 3. 9. 2017.

    Na"Trošarini"nekorektno ponašanje policije.Odmahivanje rukom u smeru kojim morate.I tako,silom prilika,do Brzog Broda. Barem da udele neki savet -parkirajte, budite strpljivi. Jok brate. Piči i snalazi se.
    Istina, zadatak je obezbeđenje učesnika maratona, ali se to moglo i drugačije.Makar gorivo da se uštedi.Zašto jednosmerna od rampe do kružnog toka nije bila dvosmerna, pa da se vratimo?

  • Aca

    08:33 // 3. 9. 2017.

    Napravljen je kolaps u saobracuju ko je zaduzen za ovaj resor i za termin takmicenja nema blage veze!

  • milan

    16:45 // 2. 9. 2017.

    Najave za ovu trku nije bilo na drustvenim mrezama, nit na radio, nit na trke.rs nit na sajtu svetskoj organizaciji trka. Samo na juzne vesti objavljeno. Bruka.....cccc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: