Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 8. 9. 2017.

| Sport

Niški rukometaši u Makedoniji igraju 3 meča za 24 sata

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Rukometni klub Železničar
Tri međunarodne provere za jasniju sliku o ekipi; foto: Vanja Keser

Kako je želja ljudi iz Železničara da se što bolje uigraju za predstojeću sezonu i testiraju sve rukometaše, ekipa iz Niša otputovala je u Makedoniju, zemlju aktuelnog evropskog klupskog prvaka u ovom sportu. Tamo ih očekuju 3 utakmice za nešto više od 24 sata, a protivnici su Rabotnik i Prilep.

“Želja” će prvo u Bitolju odigrati dva meča protiv Rabotnika, tima koji će u predstojećoj sezoni igrati evropski Čelendž kup i koje je, prema rečima trenera Nišlija Josifa Petkovića, veoma respektabilan tim. Sa klupe ih predvodi Andon Boškovski, član stručnih štabova Metalurga i Vardara, pobednika Lige šampiona.

Teško je rečima opisati koliko su ovo značajne provere za nas. Vodimo 17 igrača i svi će, u ta tri meča, dobiti svoje minute, da potvrde utisak koji su ostavili u ovih mesec dana rada i u pobedi nad Partizanom. Da ja potvrdim neke svoje zaključke, ili da se razuverim. U svakom slučaju, imaćemo, po povratku, sasvim jasne smernice kako treba da finiširamo pripreme za Super ligu u ove, preostale, dve sedmice - ispričao je Petković.

Mečevi sa Rabotnikom zakazani su za petak od 18 i subotu od 11 sati, a onda će niški rukometaši otputovati za Prilep, gde ih samo 8 sati kasnije očekuje meč sa istoimenim klubom.

Što se tiče igrača,"Želja" ima problem sa internacionalcem Milošem Padežaninom. Nakon prehlade, zbog koje je propustio prijateljsku utakmicu sa Partizanom, na treningu mu je pukla arkada, ali će ipak otputovati sa ekipom, a trener Petković veruje da će moći da nastupi.

Podsetimo, Super liga počinje 23. septembra, a u 1. kolu Nišlije će otputovati u Beograd, gde će gostovati još jednom novajliji među elitom - Obiliću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: