Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 25. 2. 2015.

| Sport

Niški skijaši osvojili 2 zlata na Mokroj Gori

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
skijasi.jpg
Prvi tim reprezentacije uspešan na Mokroj Gori

Takmičari Skijaškog kluba „Niš“ Petra Veljković i Veselin - Vesa Zlatković osvojili su zlatne medalje u slalomu i veleslalomu u kategoriji do 14 godina na trci iz kalendara svetske skijaške federacije (FIS) održanoj na Mokroj Gori.

Dunji Radivojević pripale su dve bronzane, a Đorđu Saviću srebrna medalja (veleslalom).

Višestruki prvaci Srbije, Petra Veljković i Veselin Zlatković ponovili su ovim pobedama uspeh koji je svojevremeno postigla Marija Cenić u međunarodnim trkama na domaćim stazama, osvojivši zlatne medalje u veleslalomu na Bambi-kupu 1992. i 1993. godine.

Osim osvajača medalja, na takmičenju su iz Niša učestvovali još Natalija Pešić (5. u slalomu) i Andrija Nikolić (7. u veleslalomu). Oni su, sa još dvoje skijaša iz Knjaževca, predstavljali prvi tim reprezentacije Srbije.

Na Mokroj Gori je nastupilo 48 mladih skijaša iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Koordinator dečjih reprezentacija u Skijaškom savezu Srbije i šef stručnog štaba Skijaškog kluba Niš Ognje Dragovljević kaže da nije bilo više skijaša jer je Srbija izgubila kontinuitet u organizovanju ovakvih takmičenja, pa mnogi nisu ni računali na ovu trku.

Na to su se nadovezale i loše vremenske prilike u Evropi zbog kojih je došlo do znatnih promena u kalendaru. U svakom slučaju, niški skijaši su osvetlali obraz u borbi sa najboljima u regionu i pokazali da im je vreme za međunarodne izazove – kaže Dragoljević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: