Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 13. 10. 2023.

| Sport

Niški sportski vikend - prilika za navijanje, ali ne iz fotelje

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
košarka ilustracija lopta
Košarka u ponudi ovog vikenda; foto: JV / Jelena Mišić

Drugi vikend oktobra ljubiteljima sporta iz Niša donosi veliku ponudu u muškoj košarci i meč Srpske lige istok u Popovcu. Dok fudbaleri Radničkog i rukometašice Naise odmaraju, fudbalerke Mašinca, fudbaleri Sinđelića, odbojkaši Niša i odbojkašice Studenta odlaze u goste, u Nišu će moći da se pogledaju brojni mečevi u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok u košarci i duel Studenta i Topolčanke u Prvoj ligi za košarkašice.


Odbojkaši i odbojkašice u gostima

OK Niš Odbojkaši Niša danas pred kamerama; foto: Jelena Mišić Odbojkaši Niša će danas od 19 sati odigrati meč drugog kola Superlige pred kamerama TV Arena sport pošto u Kraljevu igraju sa domaćom Ribnicom.

U prvom kolu Nišlije su rezultatom 3:1 pobedile Borac iz Starčeva.

Sezonu u Prvoj ligi, gde će se 12 ekipa takmičiti za mesto u Superligi, počinje i Ženski odbojkaški klub Student. Predsednik kluba Vojkan Zdravković ističe da je ekipa spremna za nove izazove.

Odigrali smo sedam pripremnih utakmica, došle su četiri nove igračice, kompletno i spremno dočekujemo novu sezonu i prvi meč - kaže Zdravković.

Niške odbojkašice će u subotu, 14. oktobra od 17 sati u Valjevu protiv istoimene ekipe odigrati prvo kolo Prve lige.


Radnički i Naisa odmaraju, Mašinac u Subotici, Srpska liga bez pauze

OK Niš Odbojkaši Niša danas pred kamerama; foto: Jelena Mišić Fudbaleri Radničkog su na pauzi zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a narednu obavezu imaju narednog vikenda kada u Lučanima igraju sa ekipom Mladosti u 12. kolu elitnog ranga.

Radnički je trenutno na 13. poziciji sa po dva trijumfa i remija i šest poraza.

I rukometašice Naise odmaraju zbog obaveza reprezentacije, a naredni meč odigraće 18. oktobra od 17 sati kada dočekuje Jagodinu u petom kolu Superlige. Nišlijke su dosad ostvarile po dve pobede i poraza i zauzimaju petu poziciju.

Fudbalerke Mašinca koje će pokušati da osvoje prve bodove u Superligi gde su na poslednjem mestu. U sedmom kolu igraju u Subotici protiv druge ekipe višestrukog šampiona Spartaka, a Nišlijke posle šest kola imaju skor od 2-33 u datim i primljenim golovima.

Srpska liga nema pauzu, a dve ekipe iz Niša i okoline u nedelju, 15. oktobra nemaju lake zadatke. Sinđelić od 19 sati igra u Kruševcu protiv vodećeg Trajala koji ima maksimalan učinak, a Budućnost u Popovcu od 15 sati dočekuje Borac iz Paraćina.


Košarka donosi Nišu veliku ponudu

fudbal, fk radnicki, nis, foto jelena misic Igrači Radničkog pauziraju; foto: Jelena Mišić Posle dva poraza na startu Prve lige košarkašice Studenta će u nedelju, 15. oktobra od 16:30 u hali "Čair" ugostiti tim Topolčanke iz Bačke Topole koji ima po pobedu i poraz.

Treće kolo Prve muške regionalne lige istok u košarci donosi tri duela koja će biti igrana u Nišu. U subotu, 14. oktobra od 12 sati u Šivari Marinos će ugostiti Dimitrovgrad, a od 16:30 u sali škole "Dušan Radović" Junior će ugostiti ekipu Pantera. Vodeći Konstantin će od 18 sati u Prokuplju odigrati duel sa Topličaninom.

Dan kasnije, od 16:30 u sali OŠ "Dušan Radović" Trijumf će ugostiti ekipu Borca, a u 17:30 u Zaječaru počinje duel Bina i Niša.

Večeras od 20 sati u Medveđi Jablanica će dočekati Ratnike, još jedan tim iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    22:52 // 13. 10. 2023.

    Ako je ovo sport koji moze da se gleda u gradu kakav je Nis onda je to vise nego tuzno.Hvala gradonacelnici sto "ima sta da gledamo" a to nisu koncert

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: