Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:21, 2. 11. 2020.

| Sport

Niški stonoteniseri sa invaliditetom osvojili dve bronze na ekipnom Prvenstvu Srbije

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
STK OSI Nais stoni tenis
Hteli da budu među pet ekipa u Srbiji, okitili se medaljama; foto: STK OSI Nais

Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Nais osvojio je bronze u obe muške kategorije na ekipnom Prvenstvu Srbije, održanom u zrenjaninskoj hali "Medison". U niškom klubu kažu da je na početku godine cilj bio da budu među prvih pet, a dva trofeja dala su im podstrek da nastave da rade još kvalitetnije.

U kategoriji T1-5 ekipu Naisa činili su Bojan Stamenković i Miloš Stojiljković, koji su ostvarili sedam pobeda i dva poraza i tako dvodelno takmičenje završili kao treći. U kategoriji T6-10 Bojan Jovanović, Nikola Jovanović, Dario Stošić i Miloš Tasić zabeležili su devet pobeda i dva poraza i ostvarili isti, visoki plasman.

Ekipe su vodili treneri Vladan Živković i Dušan Anđelković, oni su u saradnji sa glavnim trenerom ekipe Milošem Milenkovićem odaradili svoj deo posla na najvišem nivou. Dobra analiza protivnika, taktičko postavljanje ekipe, pravi saveti u bitnim trenucima kada se odučuje o pobedniku značajno su doprineli ovim sjajnim rezultatima - kažu u klubu.

U obe konkurencije prva dva mesta osvojili su klubovi Spin i Tvrđava 021 - oba iz Novog Sada. U Naisu kažu da najveći broj reprezentativaca dolazi upravo iz ova dva kluba, kao i da imaju značajno veći budžet što se odražava na uslove za rad, broj trenera, pripreme i opremu.

Ovo je za nas izuzetan uspeh imajući u vidu sve okolnosti, pre svega smanjen broj treninga zbog virusa covid-19, takođe i mali broj turnira ove godine. Cilj koji smo imali na početku godine da u obe kategorije budemo u prvih pet ekipa je ispunjen u potpunosti, a kvalitetnim radom i upornošću došli smo i do dva trofeja. Ovaj uspeh je podstrek da u narednoj godini radimo još kvalitetnije i pokušamo da dođemo bar do jednog drugog mesta - kažu u niškom klubu.

Nadaju se i da će do kraja godine uspeti da se održi i Prvenstvo Srbije u pojedinačnoj konkurenciji, a do tada nastavljaju sa treninzima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Марко

    14:31 // 4. 11. 2020.

    СТК ОСИ "Наис" је један здрав спортски колектив, са сјајном организацијом, одличним тренерима и квалитетним играчима. Пласирати се из неприкосновеним клубовима из НС, СПИН и "Тврђава 021" је велики успех за клуб са неколико пута мањом подршком у сваком смислу. Стони тенис за ОСИ је врло тежак спорт, јако је компликовано ући у репрезентацију, а тек на Параолимпијске игре. Пуна подршка свима у клубу

  • Poki

    15:36 // 2. 11. 2020.

    Bravo za siču lekendu!! Conte je ponosan!!

  • Otpor

    10:36 // 2. 11. 2020.

    Samo napred drugari!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: