Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 7. 5. 2015.

| Sport

Niški strelci čekaju novu streljanu u Čairu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
streljana
Niški strelci imaju loše uslove, ali dobre rezultate

Streljana sa minimum 30 streljačkih mesta i prostorom za rad trofejnog Streljačkog kluba Niš 1881 trebalo bi da bude izgrađena pored bazena Čair, najavljuje gradsko rukovodstvo.

streljana Objekat na kom bi trebalo da bude nadograđena streljana

Prvu potpuno opremljenu streljanu Niš bi trebalo da dobije u godini kada ima juniorskog i seniorskog prvaka Srbije, pobednika Kupa u juniorskoj konkurenciji, ekipnog prvaka Srbije i Kupa za žene, učesnika prvih Evropskih olimpijskih igara, aktuelnu osvajačicu svetske bronze, četvrtog na Olimpijadi mladih.

Objekat bi trebalo da bude u sklopu Čaira, iza tribine spoljnog bazena, gde je već postavljen temelj, kaže Žan Stefanović, direktor Sportskog centra Čair.

Radi se na projektu, previđeno je da streljana bude na spratu. Biće minimum 30 streljačkih mesta, a u razradi projekta ćemo videti da li može i više mesta - kaže Stefanović.

Prema njegovim rečima, biće to jedinstveni prostor za rekreaciju u Nišu.

Dole bi trebalo da bude sala za "bowling", koji je sve popularniji u Srbiji. Na spratu bi strelci mogli da treniraju, a i da bude organizovana rekreacija - dodaje Žan Stefanović.

 foto: Saša Đorđević Učenik i učitelj: Andrija Milovanović i Lidija Mihajlović; foto: Saša Đorđević

Vest o novom strelištu najviše je obradovala učesnicu Olimpijade 1992. i 2008. godine Lidiju Mihajlović, trofejnu takmičarku i trenera Streljačkog kluba Niš 1881.

Staro strelište nam je preko glave. Ne možemo više, ja pišem na kolenima, deca preskaču gajbice, nema mesta za sve, improvizujemo stalno da bi svi imali uslove - priča Lidija.

Stara streljana se nalazi preko puta Gradske uprave i Skupštine Grada. U malom prostoru strelci su prinuđeni na improvizaciju da bi se što bolje spremili.

Trenutno se presvlačimo na gajbicama. Od šest mesta smo razbili tri da bismo napravili teren i za mali kalibar - prenosi stanje Lidija Mihajlović.

Niš nikada nije imao strelište koje ispunjava uslove za organizovanje takmičenja, pa je Streljački klub morao da bude domaćin u hali Čair

Organizovali smo državno prvenstvo stare Jugoslavije 79, 81, 83, 85. i 86. godine u velikoj sali hale Čair. Bilo je preko 1.000 strelaca, 100 mesta, veliko takmičenje - priča Zoran Stoiljković, trofejni trener niškog kluba.

streljana Strelci improvizuju za trening za mali kalibar

Za domaće takmičenje vazdušnim oružjem potrebna je sala sa najmanje 40 mesta, kaže Lidija Mihajlović, najnagrađivaniji sportista u Nišu.

Gradski većnik za sport Milan Pešić ističe da bi "izgradnja celog objekta sa salom za 'bowling' i streljane koštala oko 30 miliona dinara".

Dva prazna objekta ćemo prekomponovati u jedan. Gore smo hteli da, po ugledu na Novi Sad, napravimo streljanu u kojoj bi mogla da se organizuju regionalna takmičenja - kaže Pešić. 

(/slika5)

Kvadratura nove streljane je oko 450 kvadrata, potvrđuje Pešić, i pored mesta za strelce trebalo bi da ima magacin za puške, kancelariju i dve svlačionice.

Mislim da u godini kada je Niš izabrao strelce za najboljeg seniorskog i juniorskog sportistu, Grad treba da im izađe u susret - dodaje Pešić.

Izgradnja bi trebalo da, prema rečima Pešiča, krene ove godine. Strelci sa nestrpljenjem čekaju, a do tada nastavljaju sa nizanjem uspeha, pa će Katarina Biserčić učestvovati na Univerzijadi i seniorskom Svetskom kupu u Minhenu, a Andrija Milovanović bi trebalo da ide u Sul na Svetski kup za juniore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: