Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 15. 3. 2021.

| Sport

Niški streličar državni prvak, iz Subotice nose i druga odličja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
SK Niš
Uz zlato, niškim streličarima pripala i jedna brozna i srebrna medalja; foto. SK Niš

U konkurenciji od 105 takmičara i 20 klubova na državnom prvenstvu u streličarstvu za seniorske konkurencije, održanom u Subotici, Mihajlo Stevanović iz Streličarskog kluba Niš dobio je zlatnu medalju i time postao prvak države. Uz zlato, streličarima iz Niša pripala je i jedna srebrna i bronzana medalja u različitim konkurencijama. Bronzano odličje dobila je Danica Nikolić, a srebro Stojanović Dejan.

Mihajlo Stevanović nastupio je seniorskoj konkurenciji olimpijskog luka, u kojoj je nastupilo 46 takmičara.

Pre nedelju dana se okitio srebrom u juniorskoj konkurenciji, ali ove nedelje su se sve kockice sklopile i došla je i ta najsjajnija medalja u srpskom streličarstvu. Mihajlo je posle odličnog plasmana u kvalifikacijama (šesti rezultat takmičenja), prošao kroz jako teške eliminacije gde se u finalu susreo sa veoma iskusnim Beatović Aleksandrom, bivšim reprezentativcem i osvajačem državnih prvenstava u prethodnim godinama. Ovoga puta naš Mihajlo je bio i više nego spreman da iskoristi svoju šansu i odličnim gađanjem osvoji zlatnu medalju - kažu iz SK Niš.

Drugo mesto je otišlo u SK Velos iz Novog Sada, dok je kao trećeplasirani završio Radulović Miloš iz SK Košutnjak iz Beograda.

Danica Nikolić je takođe u jakoj konkurenciji sa 20 seniorki uspela da osvoji treće mesto i dođe do bronzanog odličja.

Zlato kod seniorki je osvojila Anja Brkić iz SK DIF (Beograd) dok je srebro otišlo u Novi Sad Katarini Vranjković iz Novosadskog Streličarskog Udruženja (NSSU).

Srebrna medalja je došla u konkurenciji goli luk seniori gde je naš Stojanović Dejan osvojio drugo mesto. Posle drugog mesta u kvalifikacijama u konkurenciji sa 20 najboljih seniora, Dejan je svoj plasman potvrdio i kroz eliminacije gde je jedini izgubljeni meč imao u finalu protiv Grahovac Nebojše iz SK NS2002 (Novi Sad) - kažu iz SK Niš.

Na trećem mestu je završio Parezanović Vladimir iz SK Zemun (Beograd).

Iz Uprave kluba kažu da su uspesi došli od takmičara koji su po godinama još daleko od seniorske konkurencije i nadaju se da će ih primetiti i lokalna samouprava prilikom narednih dodela novca iz budžeta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nick

    13:39 // 15. 3. 2021.

    Svaka čast! Hvala što promovišete naš grad u najboljem svetlu. Lepo je videti da imamo uspeha i u nekim manje popularnim sportovima. Samo tako nastavite!

  • taske

    11:37 // 15. 3. 2021.

    strava

  • Mara

    10:07 // 15. 3. 2021.

    svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: