Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 9. 11. 2022.

| Sport

Niški streličari doneli sa Kipra četiri medalje i novi državni rekord

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Ognjen - drugi individualno
Ognjen Nedeljković (treći sleva) na postolju; foto: Streličarski klub Niš

Na 6. Afrodita kupu na Kipru u konkurenciji preko 100 takmičara iz Grčke, Izraela, Italije, Rumunije, Gruzije, Srbije i sa Kipra takmičari Streličarskog kluba Niš Marko Vulić, Mihajlo Stefanović i Ognjen Nedeljković osvojili su četiri medalje, a oborili su i državni rekord u miksu sa 1234 kruga.

Ognjen Nedeljković, koji se takmiči u konkurenciji seniora kompaund lukom, zauzeo je drugo mesto u finalnom plasmanu.

Ognjen je i u kvalifikacijama bio drugi pa je svojim dobrim gađanjem uspeo da dođe do finala gde je na žalost izgubio od kolege iz Grčke Dimitriosa Konstantinosa - kažu iz niškog kluba.

Marko i Anja - prvo mesto Marko Vulić i Anja Brkić oborili državni rekord; foto: Streličarski klub Niš Kod mlađih konkurencija niški klub je imao samo dva predstavnika u konkurenciji juniora olimpijski luk - Mihajla Stefanovića i Marka Vulića.

Ova dvojica mladih streličara važe za najperspektivnije streličare naše reprezentacije i svakako nisu razočarali svojim učinkom. Vulić je kvalifikacije završio na drugom mestu, dok je Stefanović bio četvrti. Kroz eliminacioni deo Vulić je ostao na svom kvalifikacionom učinku i stigao do finala gde je, nažalost, takmičar iz Rumunije Timpou Mario-Denis bio bolji. Stefanović, sa druge strane je stigao do meča za bronzu koju je i osvojio pobedivši takmičara sa Kipra Leonidu Leonidasa - dodaju iz kluba.

Pored individualnih uspeha, Vulić je kao najbolji junior Srbije učestvovao u mešovitoj ekipi sa Anjom Brkić iz Beograda i zajedno su uspeli da osvoje prvo mesto i postave novi državni rekord u ovoj konkurenciji koji sada iznosi 1.234 kruga.

Ovo je zaista veoma lep uspeh naših takmičara. Veliki je uspeh kada neki klub da čak trojicu svojih takmičara za nacionalni tim, a mi ne možemo biti nezadovoljni kada uzmemo u obzir da su se sva trojica vratili sa medaljama. Dva srebra, bronza, i ekipno zlato sa državnim rekordom je zaista ogroman uspeh i klub je ponosan učinkom svojih takmičara koji još jednom potvrđuju da su svi njihovi uspesi stečeni i zasluženi velikim radom - kažu iz SK Niš.

Ovo takmičenje je zatvorilo ovu sezonu na otvorenom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: