Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 28. 2. 2023.

| Sport

Niški streličari na korak od osvajanja Kupa Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Danica - prva juniorka
Danica Nikolić je osvojila zlatnu medalju (u sredini); foto: Streličarski klub Niš

Na poslednjem rangirnom turniru pred finale Kupa Srbije takmičari Streličarskog kluba Niš osvojili su pet medalja i ovim rezultatom se učvrstili na prvoj poziciji pred završni turnir koji je ove nedelje u Temerinu.

U konkurenciji seniora olimpijskim lukom Mihajlo Stefanović je bio odličan tokom celog turnira, a u finalnom meču je takmičara iz Šapca pobedio sa 7:1. Mihajlo je trenutno prvi u individualnom plasmanu Kupa.

Kod seniora kompaund lukom naš Ognjen Nedeljković je u kvalifikacijama zauzeo treće mesto, ali je kroz eliminacije uspeo da se izbori za finalni meč i tu pobedi takmičara iz Subotice sa 148-142 i tako osvoji zlatnu medalju. Ognjen je trenutno drugoplasirani u plasmanu Kupa sa minimalnim zaostatkom iza prvoplasiranog takmičara iz Pančeva i očekujemo da će se ovaj poredak promeniti naredne nedelje - kažu iz kluba.

Ognjen - prvi kompaund Ognjen Nedeljković (u sredini) doneo zlato; foto: Streličarski klub Niš Dragoljub Majović je golim lukom u konkurenciji seniora bio četvrti na kraju kvalifikacija, ali je dobrim gađanjem kroz eliminacije došao do meča za bronzu koju je i osvojio protiv takmičara iz Beograda.

Danica Nikolić je u konkurenciji juniorki olimpijski luk bila prva ispred takmičarki iz Zemuna i DIF-a iz Beograda.

Seniorska ekipa je bila prva na turniru sa 29 poena prednosti isped ekipe Košutnjaka, a trećeplasirana je bila ekipa Šapca.

Ovo je bio veoma važan turnir za naš klub, imperativ je bio dobar rezultat i utvrđivanje na prvoj poziciji ekipa pred samo finale Kupa, taj zadatak smo uspešno ispunili i sada ostaje da to naredne nedelje i potvrdimo u Temerinu. Da situacija bude još bolja, na individualnom planu imamo veoma dobre šanse da dvojica naših takmičara takođe osvoje Kup. Sledeće dve nedelje su veoma važne jer nas pre svega očekuje finale Kupa u Temerinu a potom i državno prvenstvo u Rumi. Ovo je kulminacija svega ka čemu smo težili čitave sezone i sada je trenutak da naš rad i trud pokažu rezultate - kažu u klubu.

Niški klub je trenutno na prvoj poziciji u ukupnom plasmanu, ispred Velosa iz Novog Sada

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: